Αθλητισμός

Έξαλλος ο Ίβιτς!

Έξαλλος ο Ίβιτς!
Εδώ και καιρό έχει τρελαθεί ο Σέρβος τεχνικός, βλέποντας την κοιλιά που έχει κάνει ο Δικέφαλος. Με ποιους ποδοσφαιριστές του τα έχει όμως;

​Από το παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια για το Πρωτάθλημα (0-0) στις 12 Φεβρουαρίου, ο ΠΑΟΚ άρχισε να …ξεφουσκώνει! Από τότε μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την βαριά ήττα από τη Σάλκε στην Τούμπα με 3-0, απέτυχε να κερδίσει τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο (1-1), ηττήθηκε από την Ξάνθη στην Τούμπα για το Κύπελλο και κινδύνεψε με αποκλεισμό, η ΑΕΚ τον συνέτριψε στο ΟΑΚΑ με σκορ 3-0 και γλίτωσε στο …παρά ένα δευτερόλεπτο την “γκέλα” με τον Πανιώνιο στην Τούμπα!

Ακόμα και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα αλλά και στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Λάρισα, που ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0, η εικόνα των ασπρόμαυρων δεν ήταν αυτή που περίμενε ο Βλάνταν Ίβιτς, που την Κυριακή έστειλε ένα …ηχηρό μήνυμα στον Ενρίκε αντικαθιστώντας τον στο 63′, όπως έκανε και στο Καυτανζόγλειο με τον Μπίσεσβαρ, τον οποίο αντικατέστησε στο 29′. Και από τους δύο, ο Ίβιτς περιμένει πολλά περισσότερα στους τέσσερις αγώνες που απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου, στους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και στα έξι παιχνίδια των play off!

Αυτό που έχει διαπιστώσει το τελευταίο δίμηνο ο Ίβιτς είναι μία γενική …χαλαρότητα. Επειδή ακολουθούν όμως παιχνίδια-φωτιά σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας, ο Ίβιτς γνωρίζει πως τα δείγματα απειθαρχίας, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου και των αποδυτηρίων, πρέπει να τελειώσουν!

Ο ίδιος φρόντισε, βέβαια, να κάνει ξεκάθαρο πως υπεύθυνος για τα περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τις προπονήσεις και τους αγώνες όπως για παράδειγμα τις αναρτήσεις και τα …like των ποδοσφαιριστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ευθύνη του Λούμπος Μίχελ. “Αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα είναι κάτι στο οποίο δε δίνω καμία σημασία, είναι θέμα της ομάδας για τη συμπεριφορά των παικτών και την πειθαρχία συνολικά. Η ευθύνη πειθαρχίας είναι δική μου στα αποδυτήρια”, δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Λάρισα.

Δήλωσε και άλλα, όμως, ο Βλάνταν Ίβιτς. Και για τον Ενρίκε, λέγοντας “είναι ένας παίκτης που ήρθε τον Γενάρη, Ακόμα ψάχνεται, προσπαθεί να δείξει το κάτι παραπάνω και αυτό προσπαθώ να το συζητήσω μαζί του και να τον βοηθήσω, στο δεύτερο ημίχρονο όμως είδα ότι υπάρχει πρόβλημα από τη δεξιά μας πλευρά, επιθετικά αλλά κυρίως αμυντικά και ήθελα να δοκιμάσω έναν άλλο παίκτη που πιστεύω και μπήκε κι έκανε ένα καλό παιχνίδι”, αλλά και για τον Ουάρντα για τον οποίο είπε “ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί, έχει έρθει από μία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, εγώ ζήτησα να έρθει. Αυτό που έκανε δεν έχει λογική, ενώ του δώσαμε παραπάνω ημέρα αφού το ζήτησε, να αργεί κι άλλο. Αυτό με προβληματίζει κι εμένα και την ομάδα. Θα πρέπει να καταλάβει ότι ήρθε σε μία μεγάλη ομάδα και πως πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα για εκείνον”.

Το ότι ο Ίβιτς δεν έχει παράπονα από τον Ενρίκε μόνο για τη συνεισφορά του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, αλλά και για την έλλειψη ομαδικότητας που δείχνει ορισμένες φορές. Εκτός, λοιπόν, από την απαίτησή του για …περισσότερη άμυνα, ο Σέρβος περιμένει από τον Βραζιλιάνο εξτρέμ και να γίνει λίγο πιο …απλός στο παιχνίδι του και να γίνει περισσότερο ομαδικός, ποντάροντας πολλά σ΄ αυτόν αφού οι Αθανασιάδης, Κουλούρης εξακολουθούν να μη …βρίσκουν δίχτυα και ο Κάμπος που ετοιμάζεται να επιστρέψει από τραυματισμό δε …βοηθάει και πολύ στο σκοράρισμα.

Με τον Μυστακίδη να βγαίνει νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν και τους επόμενους έξι μήνες, ο Ίβιτς περιμένει πολλά περισσότερα και από τον Ουάρντα. Αρχικά να …καταλάβει πού βρίσκεται όπως δήλωσε και να γίνει κι αυτός περισσότερο ομαδικός και ενεργός όταν ο ΠΑΟΚ αμύνεται.

Από όλους τους παίκτες τέλος, ο Ίβιτς περιμένει μέχρι το τέλος της χρονιάς να είναι αποκλειστικά επικεντρωμένοι στη …δουλειά τους και να δώσουν το …200% στους αγώνες που απομένουν μέχρι το φινάλε, γιατί πολύ απλά ο ΠΑΟΚ παίζει τα …ρέστα του σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Άλλωστε, όσο και αν ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται να στηρίζει απόλυτα αυτή τη στιγμή τον Ίβιτς, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα αντιδράσει εάν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί για παράδειγμα από τον Παναθηναϊκό δείχνοντας κακό αγωνιστικό πρόσωπο και αν δεν καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση στα play off, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments