pagenews.gr / Ελλάδα / Απίστευτο: Αστυνομικοί άνοιξαν την ντουλάπα και δεν είδαν τον ληστή
Απίστευτο: Αστυνομικοί άνοιξαν την ντουλάπα και δεν είδαν τον ληστή | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Απριλίου 2017, 06:59 5 Απριλίου 2017, 6:59

Με ανέκδοτο μοιάζει η υπόθεση του τέταρτου ληστή στο Παλαιό Φάληρο, αφού όσο περνάνε οι μέρες οι πληροφορίες γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένες και καταδεικνύουν την τεράστια γκάφα στην οποία υπέπεσαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με όσα φέρονται να δήλωσαν κάποιοι εξ αυτών, υπήρξαν αστυνομικοί που άνοιξαν και μάλιστα δύο φορές την ντουλάπα του βοηθητικού δωματίου μέσα στην οποία κρυβόταν ο επικίνδυνος ληστής, αλλά είδαν μπροστά τους μόνο στοίβες με ρούχα.

Θεώρησαν, λοιπόν, πως τα ρούχα τα είχαν ρίξει κάτω οι δράστες προκειμένου να βρουν το χρηματοκιβώτιο. Πίσω απ’ αυτά όμως, σε απόσταση αναπνοής, κρυβόταν ο ληστής, τον οποίο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν, αφού δεν μπήκαν στον κόπο να κοιτάξουν πίσω από τα στοιβαγμένα ρούχα.

Στο ίδιο δωμάτιο βρέθηκαν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι αφού διαβεβαιώθηκαν ότι είχε ελεγχθεί δεν μπήκαν στην διαδικασία να τον ελέγξουν ξανά. Από την πλευρά της πάντως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξερεύνησε την επίμαχη ντουλάπα χωρίς να εντοπίσει κάτι στο εσωτερικό της. Όπως φαίνεται, κάθε υπηρεσία έριχνε το μπαλάκι της ευθύνης στην άλλη.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο αφορά στη Σήμανση, οι άντρες της οποίας αναζήτησαν στοιχεία στην εξωτερική πλευρά των φύλλων της ντουλάπας, δεν θεώρησαν όμως σημαντικό να ερευνήσουν και το εσωτερικό της για πιθανά στοιχεία δεδομένου ότι οι ληστές έψαχναν για χρηματοκιβώτιο και άρα θα μπορούσαν να αφήσουν και εκεί τα ίχνη τους.

Επίσης, ερευνάται ακόμα και το σενάριο, ο δράστης να κρύφτηκε αρχικά σε άλλο σημείο και στη συνέχεια να βρέθηκε στην ντουλάπα καθώς κάποιοι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι υπήρχε μία ακόμα στοίβα από ρούχα στο μπάνιο του βοηθητικού δωματίου την οποία μπορεί να χρησιμοποίησε για να κρυφτεί. Η αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα για το φιάσκο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τελικά να μην ερεύνησε κανένας τόσο τη ντουλάπα όσο και το μπάνιο του βοηθητικού δωματίου και να μην το αναφέρουν από ντροπή.

Το αρχηγείο από την πλευρά του έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για την «επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών». Έτσι μέχρι χθες το βράδυ όλες άντρες από τις υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στη ληστεία πέρασαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ, δηλαδή από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, τη ΔΙΑΣ, την Άμεση Δράση, τα κεντρικά της Ασφάλειας, την ΟΠΚΕ και τη σήμανση.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι αποτυχία της επιχείρησης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποιος ανώτατος αξιωματικός που θα συντόνιζε τις έρευνες.

«Είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιήσουμε τον καταζητούμενο πια ληστή. Θεωρείται βέβαιο ότι είναι σεσημασμένος και πιθανότατα να αποφυλακίστηκε και αυτός πρόσφατα. Από τους δέκα αρχικά υπόπτους αυτή τη στιγμή καταλήξαμε σε 2-3 άτομα και όλα δείχνουν ότι φθάνουμε στον ύποπτο» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «χθες η συμμορία των ληστών χρηματοκιβωτίων έκανε το 30ο χτύπημα σε δύο εργοστάσια στη Ριτσώνα. Οι πληροφορίες λένε ότι ένα μεγάλο μέρος των μελών της συγκεκριμένης ομάδας αποφυλακίστηκαν το τελευταίο διάστημα και ρίχτηκαν πάλι στην παρανομία».

Ετικέτες: