Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ.: Παραδοχή ενοχής, αλλά καμία παραίτηση

ΕΛ.ΑΣ.: Παραδοχή ενοχής, αλλά καμία παραίτηση
Μεγάλα ερωτηματικά και βαριές ευθύνες για την επιχείρηση του Παλαιού Φαλήρου που αντί να επιτύχει, εξελίχθηκε σε φιάσκο για την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ. Πήραν αποτυπώματα από την ντουλάπα, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να την ανοίξει.

«Τρύπες» στο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στη χθεσινή ληστεία στο Παλαιό Φάληρο, αναζητά η Αστυνομία, παραδεχόμενη αφενός και αποδίδοντας εμμέσως εκεί το φιάσκο με το ληστή που κατάφερε να διαφύγει έχοντας παραμείνει επί δεκατέσσερις και πλέον ώρες σε μια ντουλάπα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών». Επί της ουσίας οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τα… στεγανά μεταξύ των υπηρεσιών που είχαν να αποτέλεσμα να μην είναι κατάλληλος ο συντονισμός και μια επιχείρηση που θα μπορούσε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, κατέληξε σε φιάσκο χωρίς προηγούμενο.

Από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν πάντως, είναι ότι στελέχη της Σήμανσης πήραν αποτυπώματα από την πόρτα της ντουλάπας μέσα στην οποία είχε κρυφτεί ο καταζητούμενος ληστής, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να ανοίξει τη ντουλάπα, έστω για να διαπιστώσει αν οι δράστες είχαν ψάξει και εκεί, άρα πιθανότητα θα έπρεπε και εκεί να αναζητήσουν στοιχεία.

Όπως είναι εντυπωσιακό και το γεγονός ότι σε ένα σπίτι που είχε κάλυψη με κάμερες κανένας στη διάρκεια της επιχείρησης δεν είδε προσεκτικά το υλικό τους για να διαπιστώσει αν είχαν βγει από το σπίτι και οι τέσσερις άνδρες που είχαν εισβάλει. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα είχε διαπιστωθεί ότι από τους τέσσερις είχαν βγει από το διαμέρισμα οι τρεις και θα είχε συλληφθεί και ο τέταρτος.

Τον κατάλαβαν από τη μυρωδιά 

Ο δράστης κρυβόταν από το πρωί σε ντουλάπα του διαμερίσματος και ήταν αργά τη νύχτα που αποκαλύφθηκε η απίστευτη γκάφα και παράλειψη της αστυνομίας. Και αυτό γιατί ο άντρας έκανε την ανάγκη του μέσα στη ντουλάπα, με αποτέλεσμα η δυσοσμία να κινήσει την περιέργεια του γιου της 66χρονης που έμενε στο διαμέρισμα, ο οποίος προσπάθησε να εντοπίσει την «πηγή» της.

Η μυρωδιά τον οδήγησε στη ντουλάπα και όταν άνοιξε είδε έναν κουκουλοφόρο να τον απειλεί με πιστόλι! Ο ληστής δεν είχε βγάλει ούτε λεπτό την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments