Τα δεδουλευμένα ζήτησαν οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Απριλίου 2017, 13:23 5 Απριλίου 2017, 13:23

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, διαμαρτυρόμενοι για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες» , τόνισαν οι συμβασιούχοι, ενώ παράλληλα τάχθηκαν υπέρ της ομαλοποίησης της μισθοδοσίας των περίπου 350 συμβασιούχων της Υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκαν μετά τη συγκέντρωση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τον υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι τα δεδουλευμένα μέχρι και τον Φεβρουάριο θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη. Επίσης, μέσα στην ημέρα θα ενημερωθούν και για το αν θα γίνει πληρωμή τους και για το μήνα Μάρτιο.

Ο κ. Μουζάλας από την πλευρά τους εξήγησε, πως «τα όποια προβλήματα υπάρχουν οφείλονται στις διαδικασίες για τη σύσταση του οργανισμού του νέου υπουργείου και δεν υπάρχει καμία πρόθεση από το υπουργείο να μείνουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι», ενώ συμπλήρωσε ότι «το υπουργείο κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να καταβληθούν οι μισθοί».

Εκπρόσωπος του ΔΣ του Σωματείου τόνισε, πως η απεργία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, οπότε και θα γίνει νέα γενική συνέλευση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειές τους. 

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασύλου αναφέρει ότι την Τετάρτη τα περιφερειακά γραφεία και κλιμάκιά της υπολειτουργούν λόγω της απεργίας, ενώ στην περίπτωση που αναβληθούν ραντεβού οι εξυπηρετούμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.