Διεθνή

Μπαρνιέ: Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα με τάξη

Μπαρνιέ: Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα με τάξη
Όσο πιο γρήγορα συμφωνήσουν το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες επί «των αρχών μίας συντεταγμένης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου», τόσο το νωρίτερο θα είναι σε θέση να αρχίσουν οι προετοιμασίες μίας εμπορικής συμφωνίας, δήλωσε Μισέλ Μπαρνιέ.

Όσο πιο γρήγορα συμφωνήσουν το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες επί «των αρχών μίας συντεταγμένης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου», τόσο το νωρίτερο θα είναι σε θέση να αρχίσουν οι προετοιμασίες μίας εμπορικής συμφωνίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

Στην επιστολή με την οποία έδωσε την εκκίνηση για το Brexit, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωνε την επιθυμία της για παράλληλες διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ και τη μελλοντική σχέση ΕΕ-ΗΒ.

«Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα με τάξη», είπε σήμερα ο Μισέλ Μπαρνιέ απευθυνόμνεος στους ευρωβουλευτές οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν σήμερα απόφαση που θα περιορίζει τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαπραγματεύσεις του διαζυγίου.

«Οσο πιο γρήγορα συμφωνήσουμε επί των αρχών μίας συντεταγμένης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου», τόσο το νωρίτερον θα μπορέσουμε να ορίσουμε τις μελλοντικές μας σχέσεις», είπε ο επικεφαλής ευρωπαίος διαπραγματευτής τονίζοντας με έμφαση ότι πρόκειται για μία διαπραγμάτευση σε πολλές φάσεις, πρώτα για την αποχώρηση, στη συνέχεια για τη «μελλοντική σχέση», πράγμα που αποτελεί αναγκαίο όρο για «να μεγιστοποιήσουμε μαζί τις πιθανότητες να φθάσουμε από κοινού σε μία συμφωνία (για το Brexit) σε δύο χρόνια, που αποτελεί μία βραχεία χρονική περίοδο».

 «Το σενάριο ‘μη ύπαρξης συμφωνίας’ δεν είναι δικό μας. Πρέπει να επιτύχουμε, όχι κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά μαζί του», δήλωσε επίσης ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments