Διεθνή

Ο Τραμπ για τα χημικά στη Συρία: Τέτοιου είδους επιθέσεις είναι προσβολή κατά της ανθρωπότητας

Ο Τραμπ για τα χημικά στη Συρία: Τέτοιου είδους επιθέσεις είναι προσβολή κατά της ανθρωπότητας
Αυτές οι απεχθείς πράξεις αποτελούν συνέπεια της αδυναμίας και αναποφασιστικότητας της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης.

«Φρικτή» και «αποκρουστική» χαρακτήρισε την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στην Συρία ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε ερώτηση που του τέθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα στο Οβάλ Γραφείο, κατά πόσον χαράζει μια νέα πολιτική αναφορικά με την Συρία, ο Τραμπ απάντησε λακωνικά: «Θα δείτε».

Σημειώνεται ότι πυρά της κυβέρνησης Ασαντ για την επίθεση είχε εξαπολύσει χθες ο Λευκός Οίκος, κάνοντας λόγο για ένα συμβάν «κατακριτέο, το οποίο δεν γίνεται να αγνοηθεί από τον πολιτισμένο κόσμο».

«Αυτές οι απεχθείς πράξεις του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ-Άσαντ αποτελούν συνέπεια της αδυναμίας και αναποφασιστικότητας της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, τονίζοντας ότι παρότι ο πρόεδρος Ομπάμα είχε υποσχεθεί τη θέσπιση «κόκκινης γραμμής» απέναντι στη χρήση χημικών όπλων, δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Αναφορικά με τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στη συριακή κυβέρνηση, ο Σπάισερ επανέλαβε την άποψη που έχουν εκφράσει πολλοί ανώτατοι συνεργάτες του προέδρου Τραμπ, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ είναι τώρα επικεντρωμένες στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και όχι στην εκδίωξη του Άσαντ, την πάγια αμερικάνικη θέση καθ’ όλη τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει ουσιαστική επιλογή «καθεστωτικής αλλαγής» στη Συρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments