Πολιτική

Βενιζέλος: Προτεραιότητα της χώρας είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση

Βενιζέλος: Προτεραιότητα της χώρας είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση
"Πυρά" και στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της.

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως το μεγάλο θέμα της ελληνικής οικονομίας είναι πολιτικό.

“Η προτεραιότητα της χώρας είναι να φύγει τώρα αυτή η κυβέρνηση, να γίνει σωστά η διαπραγμάτευση για την επάνοδο στην ομαλότητα. Δεν μπορεί να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να δεσμεύσουν τη χώρα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε, πρέπει η αντιπολίτευση να διεκδικήσει αυτήν τη στιγμή να κάνει αυτή τη διαπραγμάτευση ενώ επέκρινε τη ΝΔ για την τακτική της: 

“Όταν λέω αντιπολίτευση, εννοώ, βεβαίως, ένα ολοκληρωμένο σχήμα, στο οποίο μετά θα κληθεί και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλει αν θέλει. Αλλά όταν η ΝΔ έχει ως προτεραιότητα να περιμένει να γίνουν κάποια στιγμή οι εκλογές, για να κερδίσει τις εκλογές, να γίνει κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη, έχει μία κομματική προτεραιότητα. Εντάξει, κατανοητό, αλλά δεν είναι αυτό η προτεραιότητα της χώρας”.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι “με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα, δεν μπορούμε να περάσουμε σε κλίμα εμπιστοσύνης, αισιοδοξίας, επενδύσεων, επιστροφής καταθέσεων, ανάκαμψη της οικονομίας. Εάν δεν αλλάξει το πολιτικό κλίμα στη χώρα, αν δεν έχουμε άλλη κυβέρνηση, δεν έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας. Το μεγάλο θέμα της ελληνικής οικονομίας είναι πολιτικό”.

Επέκρινε, δε, έντονα την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να διαμορφώνει εσωτερικούς εχθρούς. “Ο διαχωρισμός σε εχθρούς και φίλους, η διατήρηση μίας πολεμικής κατάστασης, η συγκρότηση μετώπων ποιοι είναι με το “ναι”, ποιοι είναι με το “όχι”, ποιοι είναι υπέρ της κυβέρνησης, ποιοι είναι κατά, ποιοι είναι με την Ευρώπη, ποιοι είναι κατά της Ευρώπης, είναι μία βασική επιλογή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου”, σημείωσε.

Επίσης, ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον Σκάι, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός αναζητά πάντα το κοινό του, το ακροατήριό του στην αντισυστημική πλευρά της ελληνικής κοινωνίας και δεν μπορεί να κλείσει με σκληρά μέτρα, γιατί πρέπει να διαφυλάσσει τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, άρα την παραμονή της κυβέρνησής του στην εξουσία.

“Εάν πρόκειται κάποια στιγμή να φτάσει σε λαϊκή ετυμηγορία θα φτάσει, πιστεύω, μέσα από αλλαγή του πλαισίου, μέσα από αλλαγή του κλίματος, υπό συνθήκες, οι οποίες θα είναι συνθήκες ρήξης, ακραίας πόλωσης, χωρίς σεβασμό στους θεσμούς. Και γι’ αυτό εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχω πει ότι το 2017 είναι επανάληψη του 2015”, ανέφερε, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται με το κόμμα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments