Πολιτική

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup ζήτησε από τον Τουσκ ο Τσίπρας (live)

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup ζήτησε από τον Τουσκ ο Τσίπρας (live)
Η ατέρμονη διαπραγμάτευση να τελειώσει εδώ είπε ο πρωθυπουργός. Πρέπει να υπάρξει λύση πριν το Πάσχα πρόσθεσε.

Τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη πριν το Πάσχα με την αξιολόγηση ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ντόναλντ Τουσκ όπως ανακοίνωσε στην κοινή συνέντευξη τύπο που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες για κωλυσιεργία στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την πλευρά των δανειστών, τονίζοντας πως δεν θα ανεχθεί παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας και της πορείας της οικονομίας προς την ανάκαμψη. Κάλεσε, δε, να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής.

Σε περίπτωση που δεν βγεί “λευκός” καπνός μετά τη συνεδρίαση ζήτησε από τον Ντόναλντ Τουσκ να συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής για να βρεθεί λύση.

“Είναι αμετανόητοι ορισμένοι πιστωτές. Μετά από τις αχρείαστες απαιτήσεις που προέβαλαν για το 2018, σήμερα επαναλαμβάνουν την τακτική κωλυσιεργίας. Η αξιολόγηση έπρεπε να ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβριο του 2016, όμως με δική τους ευθύνη και κωλυσιεργία τίθεται σε κίνδυνο η διαδικασία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας”, δήλωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως “κάποιοι με τεχνητό τρόπο θέτουν εμπόδια για την ανάπτυξη που θα οδηγήσει στην έξοδο από το πρόγραμμα σε έναν χρόνο από σήμερα», για να προσθέσει: «Η αίσθηση που έχουμε στην Ελλάδα είναι πως κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία κάποιοι έρχονται τελευταία στιγμή να βάλουν επιπρόσθετες απαιτήσεις, επιχειρούν να ροκανίσουν τον χρόνο, να βλάψουν την ανάκαμψη και να επαναφέρουν στο τραπέζι αρνητικά σενάρια, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη”.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Eurogroup της Παρασκευής θα είναι σε θέση να καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα.“Η ευθύνη επίτευξης συμφωνίας είναι κάτι που μοιραζόμαστε όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν την διαδικασία”, σημείωσε.

Όπως τόνισε, στις χθεσινές διαπραγματεύσεις υπήτρξε σημαντική πρόοδος, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται και σήμερα.

Περισσότερα σε λίγο…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments