Πολιτική

Τσίπρας: Δεν θα χρειαστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής

Τσίπρας: Δεν θα χρειαστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής
Αισιοδοξία από τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«Νομίζω πως όχι». Τη λακωνική αυτή απάντηση έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα αν εκτιμά πως θα γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα. 

Ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, είχε αναφέρει ότι η Αθήνα ζητά Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης εάν το Εurogroup της Παρασκευής αποβεί άκαρπο.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες που οφείλει να οδηγήσει σε λύση στο Eurogroup της Παρασκευής, στη Μάλτα. Αυτή η διαδικασία βρίσκεται στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί σε προηγούμενο Eurogroup στις 20 του Φλεβάρη. 

Οι πληροφορίες που έχουμε από χθες βράδυ, τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος Τουσκ είναι ότι βρισκόμαστε μια ανάσα από τη συμφωνία, είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία.

Ωστόσο, είχα την υποχρέωση να θέσω στον Πρόεδρο τις ανησυχίες μου ότι εάν, παρά τις προβλέψεις, αυτή η συμφωνία δεν επιτευχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο πλαίσιο αυτού του άτυπου οργάνου, του άτυπου οικονομικού διευθυντηρίου της Ευρώπης, του Eurogroup, θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ένα ανώτερο επίπεδο, ώστε να έχουμε θετική εξέλιξη.

Να έχουμε θετική εξέλιξη πριν το Πάσχα, σε κάθε περίπτωση μέσα στον Απρίλη, ακόμα και αν χρειαστεί να φθάσουμε και στην ανάγκη της σύγκλησης της Συνόδου των κρατών-μελών του ευρώ» είπε ο κ. Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments