Υγεία

Η αιτία “αντίστασης” του οργανισμού στη γυμναστική

Η αιτία “αντίστασης” του οργανισμού στη γυμναστική
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, δεν είναι εφικτό για όλους τους ανθρώπους να γευτούν στον ίδιο βαθμό τους καρπούς της σωματικής άσκησης και αυτό οφείλεται σε μια συγκεκριμένη ορμόνη.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καναζάουα, ανακάλυψε πως για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη ευθύνεται μια πρωτεΐνη που απελευθερώνει το συκώτι.

Οι σχετικές δοκιμές που οδήγησαν στο παραπάνω συμπέρασμα περιλάμβαναν τόσο πειραματόζωα όσο και ανθρώπους και έδειξαν ότι τα επίπεδα της πρωτεΐνης (selenoprotein P) συσχετίζονται αναλογικά με την αδυναμία του οργανισμού να αποκομίσει τα συνήθη οφέλη από τη γυμναστική.

Αυτό σημαίνει πιθανότατα ότι η πρωτεΐνη καθοδηγεί τη χαμηλή δεκτικότητα – ή «αντίσταση», όπως την χαρακτηρίζουν οι ερευνητές– στη γυμναστική και παράλληλα ότι η πρωτεΐνη αναδεικνύεται σε στόχο για φαρμακευτικές παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν τις αθλητικές επιδόσεις.

Επίσης, τα ευρήματα είναι δυνατό να ρίξουν περισσότερο φως στην αιτιολογία εκβάσεων που προκύπτουν από την καθιστική ζωή, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης τύπου 2.

«Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι ορισμένοι άνθρωποι πάσχουν από αντίσταση στη γυμναστική και απολαμβάνουν περιορισμένα οφέλη από την κατ’ εξοχήν ευεργετική για την υγεία επίδραση της σωματικής άσκησης» γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Medicine.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments