Αθλητισμός

Μόνο στον τελικό Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός!

Μόνο στον τελικό Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός!
Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός, απέκτησαν πλεονέκτημα έδρας για τα Play off της Ευρωλίγκας, ωστόσο εφόσον προκριθούν, μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό της διοργάνωσης.

Μετά το 2009, δύο ελληνικές ομάδες έχουν και πάλι πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει τρίτος και ο Παναθηναϊκός 4ος.

Έτσι όπως διαμορφώνονται οι «διασταυρώσεις», αν οι δύο ελληνικές ομάδες περάσουν στο Φάιναλ Φορ, δεν μπορούν να βρεθούν στα ημιτελικά, όπως συνέβη στο Βερολίνο. Κι αυτό, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι 4ος και ο Ολυμπιακός 3ος.

Το σύστημα της Ευρωλίγκας λέει πως ο 4ος της βαθμολογίας θα παίξει ημιτελικό με το νικητή του 1-8 (η Ρεάλ είναι πρώτη και περιμένει αντίπαλο) και ο 3ος με το νικητή του 2-7 (η ΤΣΣΚΑ είναι δεύτερη και περιμένει αντίπαλο) 

Με λίγα λόγια, αν οι πρώτοι τέσσερις της βαθμολογίας, δηλαδή Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, βρεθούν στο φάιναλ φορ, τότε τα ημιτελικά θα είναι Ρεάλ – Παναθηναϊκός και ΤΣΣΚΑ – Ολυμπιακός. Κάτι που σημαίνει πως οι δύο “αιώνιοι” μπορεί να βρεθούν μονάχα στον τελικό. Σενάριο που σαφώς και ευχόμαστε, μιας και θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments