Αθλητισμός

Ντίξον: Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και μετά ΝΒΑ!

Ντίξον: Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και μετά ΝΒΑ!
Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για τα μεγάλα όνειρά του, τις διαφορές του Μανωλόπουλου με τον Ζντοβτς, τους «αιωνίους» και την ευρωπαϊκή παρουσία της Ένωσης.

​Συνέντευξη στο AllStar Basket, που βρίσκεται από την Τετάρτη στα περίπτερα, έδωσε ο Μάικλ Ντίξον. Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός γκαρντ αποκάλυψε πως το κοντινό όνειρο του είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και το πιο μακρινό είναι να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Ακολουθεί ένα μεγάλο κομμάτι της ενδιαφέρουσας συνέντευξης:

Όταν ήρθε η πρόταση από την ΑΕΚ, ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήρες τηλέφωνο και τι τον ρώτησες;

«Ο μάνατζέρ μου μου είπε ότι θα έλθει πρόταση από την ΑΕΚ, το περασμένο καλοκαίρι. Μετά από λίγες μέρες μίλησα με τον μάνατζερ της ΑΕΚ, Γιώργο Χήνα, και στη συνέχεια με το γυμναστή Γιώργο Βαβέτση, που ήταν και γυμναστής στην Εθνική Γεωργίας, όπου και είχα ενσωματωθεί για να παίξουμε στα προκριματικά. Όντως άκουσα πολύ καλά λόγια και μόλις μου έγινε η πρόταση, δεν το σκέφτηκα καθόλου και είπα αμέσως το ναι».

Σε αυτούς τους πέντε μήνες νιώθεις ότι έχεις προσφέρει όσα θα μπορούσες στην ομάδα σου;

«Σίγουρα, μπορώ να δώσω ακόμα παραπάνω. Κάνουμε κάθε μέρα προπονήσεις όλο και πιο σκληρά. Δεν το κάνουμε για να κερδίσουμε κάποιο… βραβείο, αλλά για να δώσουμε χαρά στον κόσμο που έρχεται και μας στηρίζει. Θέλουμε να συναγωνιστούμε τους αντιπάλους μας στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και νομίζω ότι μπορούμε. Αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά, που γίνεται καθημερινά και όλα θα έλθουν».

Πρώτα Ζντοβτς τώρα κόουτς Μανωλόπουλος. Τι έχει αλλάξει;

«Ο κόουτς Ζντοβτς έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά στην ομάδα. Απλά οι καταστάσεις ήταν δύσκολες και υπήρχε πολλή πίεση στο να κερδίζουμε τα ματς. Είμαι πολύ υπερήφανος που έπαιξα γι’ αυτόν. Με τον κόουτς Μανωλόπουλο έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Παίζουμε λίγο πιο γρήγορα, στην επίθεση ψάχνουμε περισσότερο χώρο για να είμαστε ελεύθεροι για σουτ, πιέζουμε περισσότερο. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά, διότι ο Σωτήρης ήταν εδώ από την αρχή και όλοι γνωρίζουμε λίγο έως πολύ τη φιλοσοφία του».

Η ΑΕΚ είναι η τρίτη δύναμη του πρωταθλήματος. Πότε νιώθεις ότι θα καταφέρετε να σπάσετε τη δυαρχία Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού;

«Σίγουρα μπορούμε. Παίξαμε δύο φορές με τον Ολυμπιακό αυτή τη χρονιά και με τον Παναθηναϊκό και σε όλα τα ματς ήμασταν πολύ κοντά. Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά τους. Κάποια λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να προσέξουμε και θα πάρουμε τις νίκες που θέλουμε».

Στην Ευρώπη, πήρατε αυτό που σας αναλογούσε ή αδικήσατε τους εαυτούς σας;

«Το Champions League ήταν δύσκολο ως διοργάνωση. Παίζαμε συνεχόμενα ματς κάθε εβδομάδα συν αυτά του Πρωταθλήματος, με λίγες προπονήσεις. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά, αλλά βρεθήκαμε αντίπαλοι με μια εξίσου καλή ομάδα. Η Μονακό αποδείχθηκε πολύ σκληρή. Αν τους είχαμε κερδίσει με περισσότερους πόντους εδώ, το ματς εκεί θα ήταν διαφορετικό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, τα δώσαμε όλα και μην ξεχνάμε ότι βρισκόμασταν στον πιο δύσκολο όμιλο του Champions League. Σίγουρα, μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, αλλά αυτά μένουν πίσω και κοιτάμε το αύριο».

Η ΑΕΚ του Μ. Αγγελόπουλου είναι μια από τις ομάδες που συνεχίζουν να λειτουργούν υποδειγματικά παρά την οικονομική κρίση… Θέλεις να μείνεις για καιρό στην Ένωση ή ψάχνεσαι για το επόμενο βήμα;

«Θα μιλήσω ειλικρινά. Είμαι από την Αμερική και ο βασικός μου στόχος είναι να παίξω στο NBA κάποια στιγμή. Πιστεύω στον εαυτό μου. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω και ότι θα βρεθώ μια μέρα εκεί. Από εκεί και πέρα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα που βρίσκομαι εδώ. Αγαπάω την ομάδα, μου αρέσει που την εκπροσωπώ και σε κάθε αγώνα προσπαθώ να δίνω όσα περισσότερα μπορώ. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα κάνω σε δύο-τρία χρόνια από τώρα, απλά συγκεντρώνομαι στο πώς θα κερδίσει η ΑΕΚ και τίποτα παραπάνω».

Ποιο είναι το πιο κοντινό σου όνειρο;

«Το Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ».

Και ποιο το πιο μακρινό, το πιο μεγάλο;

«Να αγωνιστώ στο NBA».

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments