Αθλητισμός

Το… φάιναλ φορ περνάει απ’ το Τελ Αβίβ

Το… φάιναλ φορ περνάει απ’ το Τελ Αβίβ
Την τελευταία μεγάλη πρόκληση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας έχει σήμερα μπροστά του ο Παναθηναϊκός, αφού με νίκη επί της Μακάμπι απόψε παίρνει το πλεονέκτημα έδρας.

Οι “πράσινοι” αντιμετωπίζουν το βράδυ (21:05, Novasports 2) τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και σε περίπτωση νίκης τερματίζουν οριστικά στην 4η θέση, κάτι που θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Και επί της ουσίας, τον πρώτο λόγο για να βρεθούν στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, αφού το ΟΑΚΑ είναι φέτος η κορυφαία έδρα της Ευρώπης βάσει αποτελεσμάτων (14 νίκες – 1 ήττα).

Οι έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης μπορούν ακόμα και με ήττα να βρεθούν στην τελική πρώτη τετράδα, εκτός αν οι Ρεάλ, Φενέρ και Ζαλγκίρις επικρατήσουν των Εφές, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια αντίστοιχα, ή αν (σε δεύτερο ενδεχόμενο) η Εφές νικήσει την Ρεάλ, η Φενέρ επιβληθεί της Μπαρτσελόνα και η Ζαλγκίρις της Μπασκόνια. Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός Superfoods θέλει να αποφύγει την «μονή» ισοβαθμία με την Φενερμπαχτσέ στο 18-11, και την τριπλή με την Φενέρ και την Εφές. Σε κάθε άλλη περίπτωση (στο σενάριο της ήττας από την Μακάμπι), η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα καταλάβει την 4η θέση.

Ο Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, ενώ μιλώντας για την σημερινή (6/4) αναμέτρηση, τόνισε: «Ξέρουμε πως θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον αγώνα. Είμαστε έτοιμοι να πάμε και να παλέψουμε για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα».

Από την πλευρά του, ο Νικ Καλάθης ανέφερε: «Έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό το παιχνίδι. Έχουμε ρυθμό αυτή την εποχή και ελπίζω ότι θα μας χρησιμεύσει για να κερδίσουμε και μακριά από την έδρα μας. Χρειάστηκε λίγος χρόνος, υπήρχαν αρκετά νέα πρόσωπα και χρειαζόταν χρόνος για να μάθεις το παιχνίδι του άλλου. Εννοείται πως ασχολούμαστε μόνο με τη δουλειά μας επάνω στο παρκέ. Είμαστε συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στον δικό μας αγώνα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments