Αθλητισμός

Ζήτω η τρέλα

Ζήτω η τρέλα
​Η πρώτη μέρα μέσα στη σεζόν που στον Παναθηναϊκό μπορούν να χαμογελούν από ικανοποίηση, έπειτα από τη νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους.

Αλλά επειδή ήρθε απέναντι σε μια… καλοκουρδισμένη ομάδα, από τις κορυφαίες στην EuroLeague, συν το γεγονός πως οι «πράσινοι» δείχνουν ότι ακόμα δεν έχουν πιάσει τα όρια τους. Έχουν μπει όμως στον σωστό δρόμο. Η ομάδα του «τριφυλλιού» έχει επιστρέψει για τα καλά και δεν είναι ψέμα…

Αρκεί ν’ αναλογιστούμε ποιες ήταν οι σκέψεις πριν από δύο μήνες περίπου. Μία ομάδα η οποία αναζητούσε την ταυτότητά της και σε συνδυασμό με τα προβλήματα, ζούσε μέσα στην αμφισβήτηση και την αμφιβολία. Σε όλο αυτό προσθέστε τ’ αρνητικά αποτελέσματα μακριά από το ΟΑΚΑ, μέχρι που φτάσαμε στην 1η Απριλίου, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs και πλέον επικρατεί μία τρέλα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Φάνηκε πολύ περισσότερο όσο κορυφωνόταν η μάχη των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, απέναντι στη ρωσική ομάδα. Τώρα είναι εκείνος που φτιάχνει τον δρόμο του, μετά από πολλά χρόνια κι εν πολλοίς κρίνει τον μέλλον του.

Το… τσιπάκι έχει αλλάξει για τα καλά στην ομάδα, θύμισε παλιές εποχές, με μεγάλες νίκες απέναντι στους κορυφαίους αντίπαλους, όμως με άλλη υπογραφή. Αυτή του Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος έβαλε το… τρένο στις ράγες έχει δώσει ξεκάθαρους ρόλους σε μία ομάδα που πλέον γνωρίζει τι θέλει πάνω στο παρκέ και πάνω απ’ όλα έχει τεράστια δίψα, για να φτάσει στην Πόλη.

Οι προσωπικότητες και ο Γκιστ

Πολλοί θα θεωρούν υπερβολή όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα για τον Γκιστ, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως με τον Αμερικανό φόργουορντ άλλαξε όλη η φιλοσοφία και η ψυχολογία. Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι «γεμάτος» και δίνει στον Πασκουάλ τη δυνατότητα ν’ αλλάζει τα σχήματα του, αποφεύγοντας τις μεταπτώσεις, τουλάχιστον στον βαθμό που είχαμε συνηθίσει έως τώρα. Παίρνοντας μεγάλη ώθηση από την άμυνα του η οποία σε αυτό το επίπεδο δίνει και τις μεγάλες νίκες. Χαρακτηριστικό, πως κράτησε την ΤΣΣΚΑ στους 80 πόντους σε 45 λεπτά αγώνα και είχε πέντε παραπάνω κλεψίματα κόντρα σε έναν αντίπαλο που δουλεύει σαν ρολόι.

Ο Γκιστ λοιπόν, επιτρέψει στους «πράσινους» να εφαρμόσουν το αγαπημένο τους πλάνο με τις αλλαγές στην άμυνα και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως σε αυτό το κομμάτι τη δεδομένη στιγμή, είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Ο Καλάθης έχει βρει την καλή ψυχολογία του, όμως το κυριότερο είναι πως κάνει αυτά που πρέπει ως πόιντ γκαρντ. Δημιουργεί, κατευθύνει όλη την ομάδα και όταν χρειαστεί θα εκτελέσει σε συνδυασμό με την παρουσία του στο αμυντικό κομμάτι. Στην επίθεση η ομάδα έχει αρχίσει κι εκμεταλλεύεται όλες τις επιλογές της, κάτι που φαίνεται κι από το γεγονός πως όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ σημείωσαν πόντους.

Είναι δεδομένο πως θα μπορούσαν να είχαν καλύτερες επιλογές στο τέλος της κανονικής διάρκειας, όμως δεν το πλήρωσαν και το σημαντικότερο: Δεν προσπάθησαν να… κλέψουν το ματς αλλά ήθελαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Το πάθος του Παππά ξεσήκωσε την εξέδρα και την ομάδα για τα κρίσιμα λεπτά. Εκεί μπορεί να μην παίχτηκε μπάσκετ, ωστόσο όταν μίλησαν οι προσωπικότητες οι «πράσινοι» απέδειξαν πως διαθέτουν κάμποσες από αυτές, ώστε να βγουν μπροστά σε αυτό το επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός πλέον, βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση, που δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή στο Final 4. Την επιστροφή στα μεγάλα ραντεβού και η τρέλα στις τάξεις της ομάδας γι’ αυτό το ενδεχόμενο είναι μεγάλη. Όλα όμως πάνε βήμα-βήμα και ήδη ο Πασκουάλ με τους συνεργάτες του κοιτούν το ματς με την Μακάμπι. Μαζί με την εικόνα άλλαξε και η ψυχολογία, με τον Παναθηναϊκό να μην… βλέπει το ταβάνι του καθώς έχει πράγματα να βελτιώσει και να ετοιμάσει για τα πιο κρίσιμα.

Πηγή: prasinanea.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments