Τεχνολογία

Βραβείο Turing Award στον εφευρέτη του Internet

Βραβείο Turing Award στον εφευρέτη του Internet
Ο Tim Berners-Lee τιμήθηκε για τη συνεισφορά του με βραβείο Νόμπελ πληροφορικής, μαζί με το χρηματικό έπαθλο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο «πατέρας» του Διαδικτύου, ο άνθρωπος που εφηύρε το World Wide Web και άλλαξε τις ζωές μας, διακρίθηκε με ένα σημαντικό βραβείο.

Ο διεθνής σύλλογος Association for Computing Machinery με έδρα τις ΗΠΑ, απένειμε στον καθηγητή του ΜΙΤ το Turing Award, το οποίο θεωρείται ένα από τα τιμητικά βραβεία στην επιστήμη των υπολογιστών.

Πρόκειται για ετήσιο επιστημονικό βραβείο που δίνεται σε ένα «άτομο επιλεγμένο για την τεχνικής φύσης συνεισφορά του στην κοινότητα του υπολογισμού”.

Το Βραβείο Turing χαρακτηρίζεται ως το “Βραβείο Νόμπελ της πληροφορικής”, επομένως πρόκειται για πολύ μεγάλης σημασίας διάκριση. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1 εκατ. δολαρίων, που έχει χρηματοδοτηθεί από την Google.

Στην επίσημη ανακοίνωση η Ένωση αναφέρει ότι ο Berners-Lee είναι ο άνθρωπος που “εφηύρε το World Wide Web, τον πρώτο web browser, θεμελιώδη πρωτόκολλα και αλγόριθμους που επέτρεψαν στο web να αναπτυχθεί”. Φέτος είναι και τα 50α γενέθλια του συγκεκριμένου βραβείου.

“I’m humbled to receive the namesake award of a computing pioneer who showed that what a programmer could do with a computer is limited only by the programmer themselves”, δήλωσε ο Berners-Lee.

Ο Berners-Lee είναι ο δημιουργός και διευθυντής του Wide Web Consortium, που καθορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές για την ανάπτυξη του Web.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments