Ένταση στην κυβερνητική πλειοψηφία στην Ιταλία | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Απριλίου 2017, 04:45 6 Απριλίου 2017, 4:45

Η αποτυχία εκλογής του Τζόρτζιο Παλιάρι, από το Δημοκρατικό Κόμμα, στην θέση προέδρου της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων της γερουσίας, προκάλεσε αργά σήμερα το απόγευμα μια αιφνίδια ένταση στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Ιταλία.

Στην θέση του Παλιάρι εξελέγη ο Σαλβατόρε Τορρίζι, του κεντρώου κόμματος «Λαϊκή Εναλλακτική», επικεφαλής του οποίου είναι ο υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Καθοριστικές στην μυστική ψηφοφορία που οδήγησε στην εκλογή του Τορρίζι, αποδείχθηκαν οι ψήφοι σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και πιθανώς από μέρους των «Δημοκρατικών».

Η εξέλιξη προσλαμβάνει μεγάλη σημασία, σύμφωνα με παρατηρητές, καθώς πρόκειται για την ίδια επιτροπή από την οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η σύνταξη ενός νέου εκλογικού νόμου.

Και το μικρό κόμμα του Αλφάνο έχει κάθε συμφέρον να υπερισχύσει η απλή αναλογική, χωρίς άλλες τροποποιήσεις, για να εξασφαλίσει όσο γίνεται περισσότερους βουλευτές και γερουσιαστές. Η εξέλιξη προκαλεί ανησυχία στο κόμμα του Ματτέο Ρέντσι και Πάολο Τζεντιλόνι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ