Διεθνή

Νόμος στη Ρωσία απαγορεύει meme που δείχνει τον Πούτιν ως… γκέι κλόουν

Νόμος στη Ρωσία απαγορεύει meme που δείχνει τον Πούτιν ως… γκέι κλόουν
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη εικόνα προστίθεται στις υπόλοιπες (ξεπερνούν τις 4.000) που θεωρούνται "εξτρεμιστική προπαγάνδα" και απαγορεύει την εμφάνισή τους. Δεν μπορούσαν να τη δείξουν τα media που μετέδωσαν την είδηση.

Ένα meme στη Ρωσία, που απεικονίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν μακιγιαρισμένο ως… γκέι κλόουν και κάνει τον γύρο του διαδικτύου εδώ και αρκετό καιρό, απαγορεύεται πλέον και δια νόμου.

Χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη εικόνα προστίθεται στις υπόλοιπες (ξεπερνούν τις 4.000) που θεωρούνται “εξτρεμιστική προπαγάνδα” και απαγορεύει την εμφάνισή τους στα social media και στις πορείες.

Οι παραλλαγές της φωτογραφίας εμφανίστηκαν το 2013, αφότου η Ρωσία ξεκίνησε πόλεμο στην LGBTQ κοινότητα με αυστηρότερη νομοθεσία για τη γκέι προπαγάνδα και την ελευθερία έκφρασης.

Το meme έχει πάρα πολλές παραλλαγές και δεν είναι ξεκάθαρο ποιες απαγορεύτηκαν. Το πιθανότερο είναι πως όλες .Το υπουργείο απαγόρευσε την εικόνα, αναφέροντας πως το έκανε επειδή αφήνει να εννοηθεί ότι ο Πούτιν υπέφερε από «υποτιθέμενο μη συμβατικό γενετήσιο προσανατολισμό» – σε ποιο απλά λόγια πως είναι ομοφυλόφιλος.

Μίντια στη Ρωσία που ήθελαν να μεταδώσουν την είδηση, αλλά δεν μπορούσαν να συμπεριλάβουν τη πλέον παράνομη φωτογραφία προσπάθησαν αν την περιγράψουν κάνοντας λόγο για φωτογραφία του Προέδρου που τον δείχνει μακιγιαρισμένο ή με φόντο την πολύχρωμη σημαία του LGBTQI+ κινήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments