Διεθνή

Προβάδισμα του “ΝΑΙ” δείχνουν δημοσκοπήσεις στην Τουρκία

Προβάδισμα του “ΝΑΙ” δείχνουν δημοσκοπήσεις στην Τουρκία
Στο γραφείο του πρωθυπουργού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Οι τελευταίες τρεις δημοσκοπήσεις που έγιναν για το τουρκικό δημοψήφισμα έφτασαν στα γραφεία του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε αυτές “ΝΑΙ” παρουσιάζει αυξητική τάση σε σύγκριση με το “ΟΧΙ”, με τους πολίτες να δείχνουν πως πείθονται από την ηπιότερη προσέγγιση λόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τριών δημοσκοπήσεων, οι αναποφάσιστοι έχουν μειωθεί στο 17%. Ένα ποσοστό από αυτούς δεν θα πάει καθόλου στις κάλπες. Παρότι πρόκειται για δημοψήφισμα το ποσοστό συμμετοχής φαίνεται αυξημένο για τα δεδομένα της Τουρκίας. Σύμφωνα με αυτές τις δημοσκοπήσεις υπολογίζεται πως θα είναι πάνω από 80 %.

Τρεις από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αξιολογήθηκαν στη συγκέντρωση της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με αυτές, το προβάδισμα των “ΝΑΙ” είναι σαφές αλλά δεν έχει ακόμη ξεφύγει δραματικά από τα “ΟΧΙ”. Με την προβολή των αναποφάσιστων το κατώτερο ποσοστό για τα “ΝΑΙ” είναι στα 53,8% και το μεγαλύτερο στο 54,5. Με τις ίδιες προϋποθέσεις τα “ΟΧΙ” κυμαίνονται από 45,5 έως 46.2%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments