Οικονομία

ΔΝΤ: Υπάρχει πρόοδος αλλά παραμένουν ακόμη ανοιχτά σημαντικά ζητήματα (vid)

ΔΝΤ: Υπάρχει πρόοδος αλλά παραμένουν ακόμη ανοιχτά σημαντικά ζητήματα (vid)
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το αυριανό Eurogroup.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς μίλησε για πρόοδο, ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Ο κ. Ράις αρνήθηκε να εικάσει το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και αν θεωρείται πιθανή μία θετική έκβαση στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Σημειώθηκε πρόοδος ωστόσο παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα», δήλωσε, αρνούμενος να τα διευκρινίσει. «Οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα μπορεί να γυρίσει σύντομα στην Αθήνα», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα κάνει εικασίες για το Eurogroup της Παρασκευής, ωστόσο, επανέλαβε ότι «χρειάζεται περισσότερη δουλειά».

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι υπήρξε νέα επικοινωνία Τσίπρα-Λαγκάρντ και ότι υπάρχει συχνή επαφή, αρνούμενος όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για τα ανοιχτά ζητήματα» τόνισε και επικαλέστηκε τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δηλαδή απαιτείται πρόοδος σε ότι αφορά το πακέτο των μεταρρυθμίσεων και αξιόπιστη ελάφρυνση χρέους.

Για τις πληροφορίες περί απαιτήσεων του ΔΝΤ για μέτρα το 2018 αρνήθηκε να απαντήσεις επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους σημείωσε ότι πρώτα «πρέπει να δούμε τις μεταρρυθμίσεις για να δούμε ποια θα είναι η αντίστοιχη ελάφρυνση». Για να πάμε αίτημα για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρχουν και τα δυο στοιχεία, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να πληρούνται οι δύο πυλώνες: αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και δέσμευση στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments