Οικονομία

Νέο… χαστούκι από τους δανειστές – Ματαιώθηκε και η σημερινή τηλεδιάσκεψη

Νέο… χαστούκι από τους δανειστές – Ματαιώθηκε και η σημερινή τηλεδιάσκεψη
Σε αμηχανία η ελληνική πλευρά έπειτα από τις εξελίξεις του διημέρου. Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι αιτία της ματαίωσης της τηλεδιάσκεψης είναι η αναμενόμενη συνάντηση Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ. Το απόγευμα στη Μάλτα ο Τσακαλώτος.

Παρά τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η Αθήνα για επιστροφή των κλιμακιών των δανειστών στη χώρα μετά το Eurogroup, οι δύο τελευταίες μέρες αποδεικνύουν πως όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να βγάλει αισιοδοξία, στο ΔΝΤ δείχνουν ανυποχώρητοι σε όλα.

Μετά τη χθεσινή ματαίωση της συζήτησης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της Αθήνας και των δανειστών, ήρθε νέο… χαστούκι, αφού δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η αναμενόμενη τηλεδιάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Εξέλιξη που επιβεβαιώνουν και από το υπουργείο Οικονομικών.

Ευρωπαϊκές πηγές έλεγαν ότι αιτία της ματαίωσης της τηλεδιάσκεψης είναι η αναμενόμενη συνάντηση Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ και εξηγούσαν ότι πρώτα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα εξετάσει τα δεδομένα με τον πρόεδρο του Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρεί το απόγευμα για τη Μάλτα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νυχτερινές επαφές με κάποιους απ’ τους κορυφαίους παίκτες της διαπραγμάτευσης, αργά απόψε.

Σύμφωνα, πάντως, με κάποια πολύ αρνητικά σενάρια, το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να θέσει μέτρα ακόμα και για το 2018, αυξάνοντας κατά πολύ την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments