Πολιτική

Η Μέρκελ τηλεφώνησε στον Τσίπρα: “Εργάζομαι για λύση στο Eurogroup της Παρασκευής”

Η Μέρκελ τηλεφώνησε στον Τσίπρα: “Εργάζομαι για λύση στο Eurogroup της Παρασκευής”
Οι Τσίπρας- Μέρκελ είχαν συνομιλήσει και τις προηγούμενες ημέρες αλλά,, χθες, η πρωτοβουλία της επαφής ανήκε στην γερμανίδα καγκελάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ήταν η Γερμανίδα Καγκελάριος εκείνη που σήκωσε το τηλέφωνο και ανέλαβε την πρωτοβουλία να μιλήσει με τον Ελληνα Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Μέρκελ είπε στον συνομιλητή της ότι «εργάζεται στην κατεύθυνση να υπάρξει λύση την Παρασκευή στο eurogroup».

Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι διατυπώθηκε η διάθεση αμφότερων των πλευρών για εξεύρεση άμεσης λύσης στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, η κυβέρνηση ωστόσο αναμένει τη συνάντηση Σόιμπλε- Νταισελμπλουμ και τις διαβουλεύσεις με Θεσμούς.

Ισως και λόγω αυτής της συνομιλίας, σήμερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι πιθανόν να μην χρειαστεί να συνέλθει εκτάκτως η Σύνοδος Κορυφής, όπως ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, δημοσίως; την Τετάρτη, από τον Ντόναλντ Τουσκ. 

Σημειώνεται, ότι τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Τσίπρας έχει συνομιλήσει -πέραν της γερμανίδας καγκελαρίου και με τους Μ. Ντράγκι, Κ. Λαγκάρντ, Ζ.Κ. Γιούνκερ, Ντ. Τουσκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments