Πολιτική

Ο Παππάς απαντά στην ερώτηση Βενιζέλου για το ταξίδι στη Βενεζουέλα

Ο Παππάς απαντά στην ερώτηση Βενιζέλου για το ταξίδι στη Βενεζουέλα
Αναμένεται να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή.

Στην ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα θα απαντήσει την Παρασκευή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Στη συζήτηση αναμένονται υψηλοί τόνοι, καθώς το ζήτημα μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα έχει προκαλέσει την οργή της αντιπολίτευσης. Σε δηλώσεις του ο κ. Παππάς υποστήριξε πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στις συναναστροφές του με τον επιχειρηματία που συνταξίδεψε.

Η συζήτηση στη Βουλή είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 

Η ερώτηση Βενιζέλου 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε καταθέσει τη Δευτέρα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις επισκέψεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στη Βενεζουέλα, προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης, που γνωρίζει εις βάθος τα θέματα της Λατινικής Αμερικής, σε εκτενές ρεπορτάζ του (Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 2.4.2017) τεκμηριώνει με μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό την πραγματοποίηση επίσκεψης στη Βενεζουέλα, το 2013, του τότε διευθυντή του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, τις επαφές του με συγκεκριμένο επιχειρηματία, τη μεταφορά του με το ιδιωτικό αεροσκάφος και τη φιλοξενία του σε ξενοδοχείο του επιχειρηματία αυτού σε νησί της Καραϊβικής, με τη συνοδεία Κύπριου δικηγόρου”, τονίζει στην ερώτησή του, ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, έθετε στον κ. Τσίπρα τα εξής ερωτήματα:

-Εάν αυτού του τύπου οι επαφές με κυβερνητικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από την Ελληνική κυβέρνηση, μέλη ή στελέχη της.

-Εάν αυτού του τύπου οι επαφές επηρέασαν και πώς πολιτικές επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης από τις 26.1.2015 έως σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments