Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κουτσούμπα: “Διαφορές υπάρχουν, αλλά ήταν χρήσιμη”

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κουτσούμπα: “Διαφορές υπάρχουν, αλλά ήταν χρήσιμη”
Το ιστορικό έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που χάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ στον γ.γ. του ΚΚΕ

Συνάντηση με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του τελευταίου, για ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές υπάρχουν, αλλά το να μπορούμε να επικοινωνούμε ή να διαβάζουμε την ιστορική μνήμη ο καθένας από τη δική του σκοπιά είναι χρήσιμο», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στην αρχή της συνάντησής τους.

Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε μαζί και του και πρόσθεσε ότι αυτό προϋποθέτει πάνω από όλα «εμπιστοσύνη και αξιοπιστία και σεβασμό τις διαφορετικές απόψεις του καθενός».

Ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε στον κ. Κουτσούμπα ένα έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το οποίο αφορούσε τη συμφωνία μεταξύ του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης η οποία υπεγράφη στις 7 Νοεμβρίου 1943.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αυτή η συμφωνία, η επονομασθείσα του Θερίσου, έβαλε τη βάση για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη και έχει τη υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, στο κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί και στη συνεχή υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Στις βαρύτατες ευθύνες της Κυβέρνησης και στις παρεμβάσεις της σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη και τα Μ.Μ.Ε. Στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις της επανεκκίνησης της οικονομίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ασφαλώς με το Κ.Κ.Ε. υπάρχουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, αλλά είναι κοινή θέση μας ότι έχουμε – και οφείλουμε να έχουμε – ειλικρινείς και αξιόπιστες σχέσεις προς όφελος της λειτουργίας της Δημοκρατίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments