Πολιτισμός

Η Λυδία Κονιόρδου στη παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Η Λυδία Κονιόρδου στη παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών  και Επιδαύρου
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου παρευρέθηκε στη παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Πειραιώς 260.

Με αφορμή την  ανακοίνωση του προγράμματος  του Φεστιβάλ η Λυδία Κονιόρδου  δήλωσε «Η Ελλάδα δίνει μάχη  για να παραμείνει δημιουργική παρά τη κρίση και δίνει ένα παράδειγμα προς όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα. Εκφραστής αυτού του οράματος, μέσω των δράσεων του, είναι το Ελληνικό Φεστιβάλ. Δίνει πνοή σε αυτόν τον αγώνα, όταν οι εκδηλώσεις του έχουν συμπεριλάβει πόλεις όπως η Ελευσίνα αλλά  και περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά που έως τώρα δεν είχαν παρουσία στον καλλιτεχνικό χάρτη.

Αγκαλιάζει και ενώνει όλες τις κοινωνικές ομάδες   εκπροσωπώντας ακόμα και αυτούς που ο πόλεμος έφερε στη γη μας σε μία εποχή που η ρητορική του μίσους μολύνει τις συνειδήσεις. Στο πρόγραμμα του ξεδιπλώνονται όλες οι τέχνες και σε αρκετές περιπτώσεις συμπληρώνει η μία την άλλη.

Απευθύνεται στο κοινωνικό σύνολο δίνοντας τον ρόλο του θεατή σε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα.

Το πνεύμα που αναδύεται από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εμπνέει, ενώνει και ενεργοποιεί τους πολίτες.

Το κοινό στη κατάμεστη αίθουσα αποτελούσαν προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και δημοσιογράφοι ειδικευμένοι στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Επίσης το προσωπικό της διοργάνωσης που συμβάλει καθοριστικά κάθε χρόνο για την επιτυχία του κορυφαίου ελληνικού πολιτιστικού θεσμού.

Την Υπουργό, που  συνόδευε ο διευθυντής του  γραφείου της Βαγγέλης Πολίτης, κάλεσε στη σκηνή να χαιρετήσει  ο καλλιτεχνικός διευθυντής του  φεστιβάλ Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. 

Στο σύντομο αλλά  ουσιαστικό της λόγο η Λυδία  Κονιόρδου τόνισε ότι το Ελληνικό  Φεστιβάλ «έρχεται με το φετινό  του πρόγραμμα να προσφέρει  νέες καλλιτεχνικές κατευθύνσεις  σε μία εποχή κρίσης όπως  η σημερινή.». Πρόσθεσε ακόμα πως παρά  την κρίση συμβαίνουν σημαντικά  πράγματα στο Φεστιβάλ που «συνιστούν τις συνθήκες μίας  πρεμιέρας με διεθνές προφίλ το οποίο σε αυτές τις στιγμές που ζει η πατρίδα μας αποκτά μεγάλη σημασία.»

Κλείνοντας η Υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments