Αθλητισμός

Δύο μεγάλα “γκολ” του Καρίμ

Δύο μεγάλα “γκολ” του Καρίμ
Tα δεδομένα για τους σέντερ φορ του Ολυμπιακού.

​Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει γκολ από τους σέντερ φορ του το τελευταίο τρίμηνο, μ’ ελάχιστες εξαιρέσεις. Είναι επίσης γεγονός πως αυτά τα γκολ έλειψαν απ΄τους πρωταθλητές Ελλάδας σε μια σειρά από σημαντικούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Θα είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού να βρει γκολ από τους δύο σέντερ φορ της έστω και στο φινάλε της σεζόν και ειδικότερα στους δυο ημιτελικούς του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ. 

Υπάρχει όμως ένας στοιχείο που αφορά τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και το οποίο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ο Ιρανός (που πέτυχε τον Φλεβάρη τα δύο γκολ με Οσμάνλισπορ και αρχές Μάρτη το γκολ με τον Ατρόμητο) έδειξε σε δυο πολύ σημαντικά ματς για τον Ολυμπιακό (με Μπεσίκτας στο Φάληρο και Κέρκυρα) ότι ένας σέντερ φορ μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για την ομάδα του ακόμα κι όταν δε βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα. 

Και η αλήθεια είναι ότι δύο σπουδαίες ενέργειες απ’ τον Ιρανό, έδωσαν δύο σημαντικά γκολ στον Ολυμπιακό. Ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε τη μπάλα ο διεθνής φορ στο ματς με την Μπεσίκτας και η σέντρα που έβγαλε στον Καμπιάσο ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακός. 

Επίσης η πάσα που έκανε ο Ιρανός στον Μάριν (στο ματς με την Κέρκυρα) ήταν πάσα που θα τη “ζήλευε” και ο Φορτούνης. Μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ιρανός στράικερ προσπάθησε να παίξει με κάθετη πάσα σε συμπαίκτη του, στον αγώνα με την Κέρκυρα. 

Κανείς φυσικά δε λέει ότι ο Ολυμπιακός δε χρειάζεται τα γκολ του Ανσαριφάρντ, κάτι τέτοιο θα ήταν άστοχο, καθώς όλες οι ομάδες θέλουν “ζεστούς” τους σέντερ φορ τους.

Ωστόσο είναι σημαντικό αν ο επιθετικός μιας ομάδας δεν βρίσκει εύκολα το γκολ, να μπορεί να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του με μια καλή κίνηση ή με μια καλή τελική πάσα. Κι αυτό είναι κάτι που το “χει” στο παιχνίδι του ο Ανσαριφάρντ. 

Ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία στο κυριακάτικο ματς με τον Λεβαδειακό να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και αν τα καταφέρουν οι “ερυθρόλευκοι” θα παίξουν τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, έχοντας πάρει και τυπικά τον τίτλο. Στο ματς λοιπόν με την “Ένωση”, ο Ολυμπιακός θέλει να βρει και πάλι γκολ από τον σέντερ φορ του και αν ο Ανσαριφάρντ (που θα είναι βασικός) ή ο Καρντόσο καταφέρουν να βρουν δίχτυα, τότε θα είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά.

Θα είναι όμως εξίσου σημαντικό για τους πειραιώτες να γίνει ο Ανσαριφάρντ “δεκάρι” με μια καλή πάσα σε συμπαίκτη του για να σκοράρει ένας μέσος ή ακόμα κι ένας αμυντικός.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments