Αθλητισμός

Ο Λέτο, ο Γιαννακόπουλος και η ΚΕΔ

Ο Λέτο, ο Γιαννακόπουλος και η ΚΕΔ
Ο Λέτο ζήλεψε την "δόξα" του Γιαννακόπουλου, ο Γκράνας παρασύρθηκε και ο Παναθηναικός κέρδισε τον Πανιώνιο με ένα πέναλτι φάντασμα. Ήταν εσκεμμένο το λάθος του Γκράνας; Πιστεύω πως όχι. Δεν είχε πρόθεση να αλλοιώσει το αποτέλεσμα. Έκανε λάθος εκτίμηση. Λάθος που δεν υπάρχουν περιθώρια να δούμε στους αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναικό.

​Τόόσο την Κυριακή για το πρωτάθλημα, όσο και την Μεγάλη Τετάρτη στην Λεωφόρο στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Εδώ μπαίνουν στην συζήτηση οι Τσιτσώνης και Κουκουλάκης. Είναι επιτακτική ανάγκη το δίδυμο της ΚΕΔ, να επισημάνει στους διαιτητές και τους βοηθούς που θα επιλέξει για τα παιχνίδια που ακολουθούν, πόσο σημαντικό είναι να αποφύγουν τα λάθη!

Κάθε είδους λάθους. Εσκεμμένα ή ανθρώπινα. Έχουμε κουραστεί από λάθη. Δικαιούμαστε να έχουμε απαιτήσεις από τους διαιτητές, όπως έχουμε από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και του παράγοντες. Διαιτητές που η φυσική ή ψυχολογική τους κατάσταση δεν είναι η πρέπουσα, καλό θα ήταν να μείνουν μακριά από τα παιχνίδια που ακολουθούν. Με δική τους απόφαση αν το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν δεν είναι εις γνώση της ΚΕΔ.

Μετά το ξήλωμα της παρέας Γκιρτζίκη (διοίκηση δεν την έλεγες) από την ΕΠΟ, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι άλλαξε η εικόνα της διαιτησίας. Βελτιώθηκε αισθητά η κατάσταση. Έσφιξαν τα… γάλατα όπως λέει και ο λαός. Οι διαιτητές και οι βοηθοί είναι πιο προσεκτικοί. Άλλοι γιατί σέβονται αυτό που κάνουν και άλλοι (τα απομεινάρια του παρελθόντος δηλαδή) για να εξασφαλίσουν θέση στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Σε καμία περίπτωση τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναικό δεν προσφέρονται για λάθη. Στην Τούμπα έχουν καεί από λάθη (κάθε είδους λάθη) και δεν θα θεωρήσουν κανένα λάθος… ανθρώπινο. Δικαίως όσα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης στην Λεωφόρο, προκαλούν αναστάτωση. Είναι υποχρέωση του διδύμου της ΚΕΔ και όσων επιλέξουν, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να έχουμε μια ομαλή εξέλιξη στις δυο εγχώριες διοργανώσεις. 

Πάμε παρακάτω. Τον ΠΑΟΚ που θαύμασε όλη η Ελλάδα από την αρχή του έτους και μέχρι τις αρχές Μαρτίου, θύμισε η ομάδα που παρουσίασε ο Βλάνταν Ιβιτς στο Περιστέρι. Παρά το rotation που επιχείρησε ο Σέρβος τεχνικός, η ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και για ένα ημίχρονο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ατρόμητο. Το σκορ του ημιχρόνου αδικεί τον ΠΑΟΚ που δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. 

Στην επανάληψη –σωστά κατά την εκτίμηση μου- ο Δικέφαλος έκανε συντήρηση δυνάμεων χωρίς να πατήσει… γκάζι. Δεν υπήρχε λόγος, δεν είχε να πάρει κάτι περισσότερο από τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μετά από καιρό να συνδυάσει μια νίκη με καλή εμφάνιση. Κέρδισε και τον Πανιώνιο και την Λάρισα, χωρίς ωστόσο να ικανοποιήσει με την απόδοση του. 

Του έλειπα από τα δυο τελευταία παιχνίδια η μαχητικότητα και ο ρυθμός. Στοιχεία που είδαμε στον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο. Η ομάδα έδειξε ότι είναι έτοιμη σε μεγάλο βαθμό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δυο αγώνων που ακολουθούν. Αγώνες που μόνο εύκολοι δεν θα είναι με δεδομένο ότι σωστά ο Παναθηναικός θεωρείται η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα αυτή την εποχή. Μπορεί στο παιχνίδι με τον πανιώνιο η απόδοση των «πράσινων» να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, στα προηγούμενα παιχνίδια όμως πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις. 

Διαπίστωση που είχαν κάνει και στην Τούμπα και αναπόφευκτα γινόταν συγκρίσεις. Με το ξεμάγκωμα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, αποκαταστάθηκε η ισορροπία. Κυρίως η ψυχολογική. 

Υ. Γ. Ο Πέλκας ο «αλήτης» τιμωρήθηκε άμεσα για την ενέργεια του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο Λέτο πως και πότε ακριβώς θα τιμωρηθεί για την «αλητεία» του σε βάρος του Μάνταλου. Εκτός κι αν τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών αποτελούν πτυελοδοχεία στα οποία ελεύθερα μπορούν να… εκφράζονται οι αντίπαλοι.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments