Ελλάδα

Panama Papers: Η Ελλάδα παρέδωσε κατάλογο με υποθέσεις στη γενική εισαγγελέα Παναμά

Panama Papers: Η Ελλάδα παρέδωσε κατάλογο με υποθέσεις στη γενική εισαγγελέα Παναμά
H Γενική Εισαγγελέας του Παναμά, γνωστοποίησε στην ελληνική αποστολή, ότι ο Παναμάς θα συνεργαστεί με την ελληνική δικαιοσύνη και θα δώσει στοιχεία μόνο σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς.

Κατάλογο με υποθέσεις που αφορούν κρατική διαφθορά και σχετίζονται με τα Panama Papers παρέδωσαν οι Οικονομικοί εισαγγελείς στην Γενική Εισαγγελέα του Παναμά, στο πλαίσιο της συνάντησης τους στη Χάγη, κατά την οποία υπέβαλλαν μάλιστα και αιτήματα για ανοίγματα ύποπτων λογαριασμών.

Το κλιμάκιο των εισαγγελέων, με επικεφαλής τον Π. Αθανασίου και τους επίκουρους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστο Τζούρα μετέβη στη Χάγη, προκειμένου να έχει συναντήσεις με την γενική εισαγγελέα του Παναμά, παραδίδοντας στοιχεία για συγκεκριμένους λογαριασμούς Ελλήνων εμπλεκομένων αλλά και ιδρυμάτων, που έχουν προκύψει από τις έρευνες των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Εισαγγελέας του Παναμά, γνωστοποίησε στην ελληνική αποστολή, ότι ο Παναμάς θα συνεργαστεί με την ελληνική δικαιοσύνη και θα δώσει στοιχεία μόνο σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και όχι σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, καθώς στον Παναμά η φοροδιαφυγή δεν είναι….αδίκημα!

Η συνάντηση είχε εδώ και μήνες προγραμματιστεί μέσω της Eurojust και σε αυτήν συμμετείχαν εισαγγελείς από την Γερμανία, την Ιταλία , την Γαλλία , την Αμερική και άλλες χώρες της Ε.Ε, με κύριο στόχο την αποκάλυψη μαύρου χρήματος, ενδεχομένως και πολιτικού χρήματος. Επόμενο βήμα το άνοιγμα των ύποπτων λογαριασμών σε όποιες από τις υποθέσεις αφορούν κρατική διαφθορά, αφού στο δίκαιο του Παναμά δεν υπάρχει το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments