Διεθνή

Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες (pics & vids)

Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες (pics & vids)
Πρωθυπουργός: Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Live εικόνα από το σημείο.

Άσχημες μνήμες ξυπνά το σημερινό συμβάν στο κέντρο της Στοκχόλμης, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 20 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με το σουηδικό ραδιόφωνο, μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι έπεσαν και πυροβολισμοί πριν από την τρελή πορεία του φορτηγού πάνω στο πλήθος. 

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το φορτηγό καρφώθηκε πάνω στο πολυκατάστημα Åhlens Mall στο Klarabergsgatan, παρασέρνοντας πεζούς.

Η σουηδική αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως μια ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η δημόσια σουηδική τηλεόραση SVT. Υπάρχουν αναφορές για σύλληψη ενός υπόπτου.

Το σημείο της επίθεσης

Η αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει ότι υπάρχουν 20 τραυματίες, όπως προαναφέραμε, ωστόσο υπάρχουν αναφορές -σύμφωνα την σουδική Ecot, όπως μεταδίδει η Expressen- ότι οι νεκροί είναι πέντε.

Πληροφορίες επισημαίνουν ότι το φορτηγό είχε πιάσει φωτιά προτού πέσει πάνω στους ανθρώπους και στη συνέχεια στην πρόσοψη ενός καταστήματος. Επίσης, λέγεται ότι το φορτηγό είχε κλαπεί νωρίτερα σήμερα το πρωί, απο το Soap Bar. Το φορτηγό ανήκει σε εταιρεία ζυθοποιίας. Σύμφωνα με την σουηδική Expressen, τρεις οπλισμένοι άνδρες πήδηξαν από το φορτηγό αφού έπεσε επάνω στο πλήθος.

Μέχρι στιγμής να έχουν γίνει δύο προσαγωγές για την επίθεση στη Στοκχόλμη, ωστόσο η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητάει έναν άνδρα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, η σουηδική αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τις συλλήψεις και το ανθρωποκυνηγητό στη Σουηδία συνεχίζεται, καθώς οι Αρχές αναζητούν έναν άνδρα με γκρι μπλούζα, άσπρα παπούτσια και κουκούλα.

ΦΩΤΟ: οι Αρχές αναζητούν έναν άνδρα με γκρι μπλούζα, άσπρα παπούτσια και κουκούλα.

Η στιγμή της επίθεσης

Το πρώτο βίντεο, μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την επίθεση στη Στοκχόλμη κατέγραψε με το κινητό του περαστικός.

Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, στο βίντεο των μόλις 18 δευτερολέπτων, φαίνεται η στιγμή που το φορτηγό πέφτει επάνω στο εμπορικό κέντρο με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος και πανικός στην περιοχή.

«Πήγαινα στον κεντρικό δρόμο, όταν ένα μεγάλο φορτηγό ήρθε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω πως, αλλά βγήκε εκτός ελέγχου. Είδα να έχει πέσει πάνω σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα από εκεί», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί και οι αστυνομικοί κυκλοφορούν στους δρόμους φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες. Οι αρχές καλούν τους καταστηματάρχες και του πελάτες να μείνουν μέσα στα καταστήματα. Παράλληλα έχει αποκλειστεί η περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο και αποκλείστηκαν οι σταθμοί του μετρό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία, ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής. 

Στεφάν Λεβέν: Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

Ο Λεβέν μίλησε λίγη ώρα μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη που συγκλονίζει την Ευρώπη και υποστήριξε ότι «η Σουηδία δέχεται επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».

Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας επιβεβαίωσε την είδηση ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

Η Αστυνομία έδωσε εντολή στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν το κέντρο της Στοκχόλμης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments