Ντάισελμπλουμ: Είμαι αισιόδοξος γιατί σημειώθηκε πρόοδος (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Απριλίου 2017, 07:28 7 Απριλίου 2017, 7:28

«Έχουμε επιτύχει αποτελέσματα και θα ενημερώσω γι’ αυτά τους υπουργούς» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.


«Εργαστήκαμε εντατικά την τελευταία εβδομάδα και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα τους υπουργούς Οικονομικών. Γιατί πέτυχαμε αποτελέσματα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι σήμερα δε θα υπάρξει μια «συνολική πολιτική συμφωνία» που είναι «μεγαλύτερη» από το πακέτο των μέτρων που συζητιέται.


Ερωτηθείς εάν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ανέφερε πως πρώτα πρέπει να ενημερωθούν οι υπουργοί και μετά να γίνουν οι ανακοινώσεις, δηλώνοντας, ωστόσο, πως είναι σε «θετική διάθεση».


«Είμαι αισιόδοξος, γιατί σημειώθηκε πρόοδος» κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, φτάνοντας στη Μάλτα, ανέφερε πως «βλέπει» συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης εντός λίγων εβδομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης «θα υπάρξει καλή πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, ώστε να «επιτραπεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα».

Ετικέτες: