Πολιτική

Η Αθήνα καταδικάζει την επίθεση στην Στοκχόλμη

Η Αθήνα καταδικάζει την επίθεση στην Στοκχόλμη
Ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία.

Την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη καταδικάζει απερίφραστα ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, η επίθεση με φορτηγό στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας, προκάλεσε τουλάχιστον τρεις θανάτους και πολλούς τραυματισμούς.

Σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων».

Την απερίφραστη καταδίκη του για «την απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε στη Στοκχόλμη και είχε ως συνέπεια την απώλεια της ζωής και τον τραυματισμό αθώων πολιτών, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών. 

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ εκφράζει επίσης θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και την ευχή για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Η τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη συγκλονίζει και γεμίζει θλίψη ολόκληρη την Ευρώπη. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» αναφέρει δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μία ανάρτηση στο διαδίκτυο για το τραγικό γεγονός του φορτηγού που έπεσε σήμερα πάνω σε πλήθος στη Στοκχόλμη, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Απαίσια νέα από τη Στοκχόλμη σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Συμπαραστεκόμαστε στον σουηδικό λαό», έγραψε στα αγγλικά στο λογαριασμό του στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε: «Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Στοκχόλμη σηματοδοτεί κόκκινο συναγερμό για όλη την Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπονται προσεγγίσεις ρουτίνας. Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.»

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τις επιθέσεις στη Νίκαια, Βρυξέλλες, Παρίσι, Μόναχο, Λονδίνο, Αγία Πετρούπολη, η τρομοκρατική βαρβαρότητα χτύπησε στη Στοκχόλμη. Στόχος για μια ακόμη φορά οι αξίες της ανοιχτής κοινωνίας και της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Η βία δεν πρόκειται να υπερισχύσει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου τα οποία η Ελλάδα μοιράζεται με τη Σουηδία. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και συμπαραστεκόμαστε στο σουηδικό λαό.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments