Ψηλά τακούνια: Επικίνδυνα για την υγεία του πέλματος | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Απριλίου 2017, 08:59 7 Απριλίου 2017, 8:59

Σύμφωνα με έρευνα, 6 στις 10 γυναίκες που φοράνε συστηματικά ψηλά τακούνια έχουν αυξημένες πιθανότητες να υποφέρουν από πόνους στις φτέρνες και τους αστραγάλους.

Μπορεί επίσης να αλλάξουν το σχήμα των μυών και των τενόντων στις γάμπες, προκαλώντας τους βράχυνση, η οποία φτάνει κάποια στιγμή στο σημείο να καθιστά αδύνατο το περπάτημα με ίσια παπούτσια ή δίχως παπούτσια.

Άλλη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που χορεύουν με ψηλοτάκουνα παπούτσια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πελματιαίας απονευρωσίτιδας, μιας εξαιρετικά επώδυνης φλεγμονής στο πέλμα.

Τα ψηλά τακούνια μπορεί να προκαλέσουν τέλος οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο, ενώ ασκούν και πιέσεις στη μέση.

Αμερικανοί ποδίατροι διαπίστωσαν ότι οι γόβες-στιλέτο αποτελούν μία από τις συνηθέστερες αιτίες είσφρυσης των νυχιών.

Η είσφρυση είναι η ανάπτυξη του νυχιού μέσα στο «κρέας» και εκδηλώνεται όταν κυρίως τα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών πιέζονται προς τα εμπρός.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί πόνο, ενώ συχνά το νύχι μολύνεται και αν δεν υπάρξει έγκαιρη θεραπεία μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην αφαίρεση ολόκληρου του νυχιού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργούν στα νύχια τα πολύ μυτερά και στενά ψηλοτάκουνα παπούτσια σε συνδυασμό με στενά καλσόν.

Ο κίνδυνος εισφρύσεως των νυχιών μειώνεται αν κόβετε τα νύχια σας σε ευθεία γραμμή και όχι με στρογγυλεμένες άκρες.

Όταν τα νύχια ήδη έχουν αρχίσει να εισφρύουν, μουλιάστε τα πόδια σας σε χλιαρό νερό με σαπούνι, στεγνώστε τα προσεκτικά και εφαρμόστε ένα ήπιο αντισηπτικό για να αποτρέψετε τη μόλυνση.