Αθλητισμός

Η διήγηση του Νίκου Κατσαρού στον Ντέμη για το ιστορικό ταξίδι της ΑΕΚ στο Βελιγράδι

Η διήγηση του Νίκου Κατσαρού στον Ντέμη για το ιστορικό ταξίδι της ΑΕΚ στο Βελιγράδι
Ο Νίκος Κατσαρός έζησε από «μέσα» το ταξίδι της ΑΕΚ στο εμπόλεμο Βελιγράδι το 1999 και διηγήθηκε στην εκπομπή του Ντέμη εκείνες τις μοναδικές στιγμές. «Δεν χαμπάριαζε τίποτα ο Μελισσανίδης» είπε.

​Σαν σήμερα πριν 18 χρόνια η ΑΕΚ «έγραψε» μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας της, όταν ταξίδεψε στο εμπόλεμο Βελιγράδι κι έστειλε μήνυμα ειρήνης στο φιλικό με την Παρτιζάν. 

Μιλώντας στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στους 94.6, ο Νίκος Κατσαρός, γραφείο Τύπου τότε στην Ένωση, διηγήθηκε το πώς βίωσε εκείνο το ταξίδι και αποκάλυψε την μεγάλη επιμονή του Δημήτρη Μελισσανίδη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Κατσαρός στον ΣΠΟΡ FM 94,6 

«Ο Μελισσανίδης μου είχε πει για το ταξίδι. Το ήθελε πολύ. Εγώ του απαντούσα ‘τι είναι αυτά που λες πρόεδρε; Στο Βελιγράδι μπάλα; Δεν είναι δυνατόν να γίνει. Δεν υπάρχει τρόπος να φτάσεις, δεν υπάρχει αεροδρόμιο’! Εκείνος μου έλεγε ‘κάνε τα έγγραφα και θα τα βρούμε τα άλλα’. Του έλεγα ‘θα δεχθούν οι παίκτες να κάνουμε ένα τέτοιο ταξίδι;’ Όποιος θέλει, μου απαντούσε! Ο Μελισσανίδης δεν χαμπάριαζε τίποτα. Όταν του είπα πως αυτό που λες δεν γίνεται, διαπίστωσα πως είναι άνθρωπος που στο τέλος θα κάνει ό,τι βάλει στόχο! 

Τελικά έφτιαξα τα έγγραφα και η απάντηση ήρθε αμέσως από την Πρεσβεία. Ήταν ιδιαίτετρα θερμοί μαζί μας, έκαναν λόγο για συγκινητική πρωτοβουλία και όλα αυτά. Μας είχαν πει πως επικροτούμε αυτές τις κινήσεις και πως θα μας περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες. 

Ίσως μόνο ένας παίκτης να μην είχε έρθει κι αυτό επειδή η γυναίκα του ήταν έγγυος. Γενικά υπήρξε ανταπόκριση από όλους τους παίκτες. Προσγειωθήκαμε στην Βουδαπέστη, καθώς δεν γινόταν να πάμε απευθείας στο Βελιγράδι. Μπήκαμε στα πούλμαν και προχωρήσαμε οδικώς. Ένα πούλμαν με την ομάδα, ένα με τους δημοσιογράφους κι ένα με τους οπαδούς. 

Στα σύνορα της Σερβίας η ζωή μας έγινε δύσκολη. Υπήρξαν διάφορα προσχήματα για να μας πείσουν να γυρίσουμε πίσω. Επίτηδες μας τρενάρανε, αλλά τελικά μας άφησαν και περάσαμε. Τρία πούλμαν προχωρούσαν μέσα στο μεσημέρι σε έναν κάμπο, χωρίς να κυκλοφορεί τίποτε άλλο τριγύρω… 

Το παιχνίδι σαν παιχνίδι ελάχιστα το θυμάμαι, η ατμόσφαιρα ήταν το θέμα. Όλοι στις εξέδρες κρατούσαν χαρτόνια με έναν στόχο σα να λένε εδώ είμαστε ρίξτε μας! Δεν θυμάμαι καν το ματς σαν παιχνίδι. 

Το βράδυ όταν έπρεπε να φύγουμε και είχε νυχτώσει, μαζευτήκαμε στο πούλμαν και περιμέναμε. Υπήρχε μια δεξίωση μέσα για τους επίσημους και περιμέναμε. Ο Μπλαχίν (τότε προπονητής της ΑΕΚ) μουρμούριζε. Γιατί αργούμε, τι κάνουμε, και τέτοια. Με τα πολλά, γυρίσαμε πίσω στην Ελλάδα και σιγά-σιγά όλα τα Μέσα ανά τον κόσμο άρχισαν να μιλάνε για αυτή την μοναδική χειρονομία μίας ελληνικής ομάδας να ταξιδέψει στο εμπόλεμο Βελιγράδι και να στείλει ηχηρό μήνυμα ειρήνης».

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments