Διεθνή

Γνωστός των αρχών ο οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο στη Σουηδία

Γνωστός των αρχών ο οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο στη Σουηδία
Βρισκόταν στα ραντάρ τους. Ψάχνουν για συνεργούς του. Βρέθηκαν εκρηκτικά στη καμπίνα του φορτηγού. Οι σουηδικές αρχές συνεργάζονται με άλλες χώρες.

Γνωστός στις αρχές είναι ο συλληφθείς για της επίθεσης της Στοκχόλμης, όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 15 τραυματίστηκαν.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Σουηδίας, σύμφωνα με το Associated Press, ότι ο συλληφθείς ήταν στο «ραντάρ» των αργών πριν από λίγο καιρό.

“Ο ύποπτος δεν ήταν στους τελευταίους φακέλους μας, αλλά υπήρξε νωρίτερα”, ανέφερε και πρόσθεσε πως οι αρχές συνεργάζονται με ομολόγους τους σε άλλα κράτη, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το CNN σημειώνει πως οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις υποψίες τους για τον ύποπτο με αποτέλεσμα να σταματήσουν να τον έχουν υπό παρακολούθηση.

Οι σουηδικές αρχές ψάχνουν πιθανούς συνεργούς του υπόπτου.

Βρέθηκαν εκρηκτικά στο φορτηγό

Τα σουηδικά ΜΜΕ ανέφεραν πως στο φορτηγό βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε σάκο στην καμπίνα του οχήματος. Ο Ελιανσόν δήλωσε πως στο όχημα αντικείμενο “που θα μπορούσε να είναι βόμβα ή εμπρηστικό αντικείμενο” και πρόσθεσε ότι ακόμη το ερευνούν.

Ο 39χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο προάστιο Μάρτσα, με τα ΜΜΕ να αναφέρουν πως είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αναρτήσεις του στο Facebook έχουν να κάνουν με προπαγανδιστικό υλικό. Φίλοι του υποστήριξαν πως ο άνδρας δεν ενδιαφερόταν ούτε για την πολιτική αλλά ούτε για την θρησκεία. Αυτό που τον ένοιαζε μόνο, όπως φαινόταν από τις συζητήσεις ήταν να αποκτήσει χρήματα για την οικογένειά του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments