Διεθνή

Σουηδία: Συνέλαβαν τον οδηγό τρομοκράτη (pics)

Σουηδία: Συνέλαβαν τον οδηγό τρομοκράτη (pics)
Πρόκειται για τον 39χρονο Ουζμπέκο, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται από χθες. Υποστηρικτής του ISIS, έκανε αναρτήσεις υπέρ του Ισλαμικού Κράτους στο Facebook. Η αστυνομία βρήκε εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό.

«O άνθρωπος που τέθηκε υπό κράτηση μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στη Στοκχόλμη σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους είναι ο οδηγός του οχήματος» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας.

«Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος που συνελήφθη είναι ο ο δράστης της επίθεσης» είπε ο Λαρς Mπίστρομ. 

Σύμφωνα με διάφορα σουηδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι Ουζμπέκος, 39 ετών, υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους. 

O συγκεκριμένος, εμφανίζεται να έχει κάνεις αναρτήσεις στο facebook που περιέχουν προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους. Οι φίλοι του, πάντως, τόνισαν στον Τύπο της Σουηδίας πως ο 39χρονος δεν ενδιαφερόταν για πολιτική και θρησκεία και τον ενδιέφερε πως θα αποκτήσει λεφτά για την οικογένειά του.

Η αστυνομία βρήκε εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό

Η αστυνομία έχει βρει εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στην επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της Στοκχόλμης, μετέδωσε η σουηδική τηλεόραση επικαλούμενη πολλές αστυνομικές πηγές που δεν κατονομάζονται.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT μετέδωσε ότι η αστυνομία βρήκε μια τσάντα που περιείχε εκρηκτικά.

Ο επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είπε στο σουηδικό δίκτυο TV4 ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Η υπηρεσία αυτή είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της κατασκοπείας, της τρομοκρατίας, την προστασία του Συντάγματος και προσωπικοτήτων και την έρευνα εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments