Διεθνή

Στοκχόλμη: Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης – Φοβισμένη “ξύπνησε” η πόλη

Στοκχόλμη: Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης – Φοβισμένη “ξύπνησε” η πόλη
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας που συνελήφθη δεν ήταν τελικά ο οδηγός του φονικού φορτηγού, ο οποίος συνεχίζει να αναζητείται. Πόλη - φάντασμα η Στοκχόλμη, με τον κόσμο στα σπίτια και τους δρόμους άδειους από το φόβο.

Δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ακόμα στη σύλληψη του οδηγού φορτηγού που έκανε τη φονική επίθεση στη Στοκχόλμη οι άνθρωποι της αστυνομίας.

Αυτό ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ η σουηδική αστυνομία, σύμφωνα με την οποία νωρίς χθες το βράδυ συνελήφθη ένας άνδρας σε προάστιο της Στοκχόλμης, αλλά δεν ήταν τελικά ο οδηγός του οχήματος, απλά έμοιαζε στην περιγραφή του προσώπου.

“Ζητήσαμε από το κοινό πληροφορίες και δώσαμε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός προσώπου που μας ενδιέφερε. Το πρόσωπο που συνελήφθη μοιάζει στην περιγραφή, κάτι που σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για αυτόν”, είπε ο ο αστυνομικός διευθυντής Γιαν Έβενσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι αρχές έχουν επίσης ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ενωμένη και ότι το μίσος δεν πρόκειται ποτέ να υπονομεύσει τις αξίες της.

“Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν θα πετύχουν ποτέ. Ξέρουμε ότι οι εχθροί μας είναι αυτοί οι στυγεροί δολοφόνοι, δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας. Το μήνυμά μας θα είναι πάντα ξεκάθαρο: δεν θα μας υποτάξετε, δεν θα ελέγξετε τις ζωές μας, δεν θα νικήσετε ποτέ”, πρόσθεσε.

Η πρωτεύουσα της Σουηδίας που μπήκε με τραγικό τρόπο στον παγκόσμιο χάρτη της τρομοκρατίας, θυμίζει πόλη-φάντασμα.

Οι κάτοικοι παροτρύνονται από τις Αρχές να παραμένουν μακριά από το κέντρο της Στοκχόλμης, ει δυνατόν στα σπίτια τους, ενώ αρκετοί έχουν δηλώσει πρόθυμοι να φιλοξενήσουν όσους δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα δικά τους, αφού μεγάλο μέρος του μετρό και του σιδηροδρομικού δικτύου έχουν κλείσει ευθύς μετά την εκδήλωση της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης. 

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια ειδικά γύρω από κυβερνητικά κτίρια, το παλάτι, τη βουλή. Το κέντρο βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό. Οι δρόμοι της πόλης είναι άδειοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments