Πολιτική

Κοντονής: Το καθεστώς ατιμωρησίας των υπουργών θα λάβει τέλος

Κοντονής: Το καθεστώς ατιμωρησίας των υπουργών θα λάβει τέλος
Ο υπουργός προανήγγειλε δομικές αλλαγές.

Δομικές αλλαγές στον χώρο των δικαστηρίων με στόχο την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, αλλά και βελτιώσεις στον νόμο Παρασκευόπουλου, που οδήγησε εκτός φυλακών κρατουμένους για βαριά κακουργήματα, προαναγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. 

Σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο υπουργός αναφέρει για τα καυτά θέματα της Δικαιοσύνης πως μέχρι το φθινόπωρο θα έχει θεσμοθετήσει εξαιρέσεις κρατουμένων που δεν θα μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Χαρακτηρίζει πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να λάβει τέλος το καθεστώς της ατιμωρησίας των πολιτικών προσώπων.

Επίσης, νέα δεδομένα, για να μπορεί ο πολίτης να βρίσκει γρηγορότερα το δίκιο του, ετοιμάζει με μια σειρά από δράσεις το υπουργείο υπό τον Σταύρο Κοντονή, όπως η αποποινικοποίηση ήσσονος σημασίας αδικημάτων που θα αφαιρέσει δικαστηριακή ύλη, ενώ σύντομα τα δικαστήρια δεν θα απασχολούνται ούτε για τα συναινετικά διαζύγια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments