Διεθνή

Σουλτς για Ελλάδα: Δεν αρκεί μόνο σταθερότητα, χρειάζεται και ανάπτυξη

Σουλτς για Ελλάδα: Δεν αρκεί μόνο σταθερότητα, χρειάζεται και ανάπτυξη
Εκτιμά πως θα μπορέσουν να εκταμιευτούν οι δόσεις .

Την άποψη πως μετά το Eurogroup της Μάλτας θα μπορέσουν να εκταμιευτούν οι δόσεις για την Ελλάδα εξέφρασε ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών (VAP).

Όπως είπε, ωστόσο, για να γίνει αυτό όλες οι πλευρές θα πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

“Τα πλεονάσματα στον κρατικό προϋπολογισμό και οι τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για αυτό που είναι αναγκαίο”, ανέφερε και πρόσθεσε πως η ανάπτυξη της χώρας είναι προς το συμφέρον όλων.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ευσταθούν δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε απειλήσει με αποχώρηση των Σοσιαλδημοκρατών από την κυβέρνηση, εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα εξακολουθούσε να παρεμποδίζει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ενώ διέψευσε κάτι τέτοιο, άφησε έμμεσα να εννοηθεί ότι όντως υπήρξε διένεξη μεταξύ Σόιμπλε και Γκάμπριελ. 

Επικαλούμενος τη διαδικασία που ακολουθείται στον κυβερνητικό συνασπισμό, σημείωσε πως η απόφαση για το όποιο θέμα επιτυγχάνεται έπειτα από συνεννόηση και συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων. “Συνεπώς στο πλαίσιο αυτού του συντονισμού ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υποστήριξε τη θέση του SPD, η οποία ενσωματώθηκε στην τωρινή στάση της γερμανικής κυβέρνησης (…) και η οποία είναι δεσμευτική για όλα τα της τα μέλη”, ανέφερε.

Σύμφωνα πάντως με υψηλόβαθμη πηγή του SPD, που επικαλείται η Deutsche Welle, τα περί απειλής του κ. Γκάμπριελ ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments