Αθλητισμός

Πληροφορίες για “Ισλαμιστικό χτύπημα” στο πούλμαν της Ντόρτμουντ (pics)

Πληροφορίες για “Ισλαμιστικό χτύπημα” στο πούλμαν της Ντόρτμουντ (pics)
Σοβαρή η πιθανότητα "ισλαμιστικού χτυπήματος" μετά από τις αναφορές που φέρεται να εμπεριέχει η επιστολή που βρέθηκε στο σημείο των εκρήξεων και η οποία ξεκινά με τη φράση "Στο όνομα του πολυεύσπλαχνου Αλλάχ". Εξετάζεται η γνησιότητα και δεύτερης επιστολής. Επαγγελματικό το χτύπημα, σενάριο και για πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που αναπαράγουν αρκετά γερμανικά Μέσα, οι έρευνες των Αρχών εξετάζουν το σενάριο του «ισλαμιστικού χτυπήματος».

Όπως υποστηρίζουν, στην επιστολή που βρέθηκε κοντά στον τόπο της έκρηξης, υπάρχουν αναφορές στην τρομοκρατική επίθεση στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και στη συμμετοχή γερμανικού αεροπλάνου στις επιθέσεις στη Συρία.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρέθηκε μια μονοσέλιδη επιστολή που αρχίζει με τις λέξεις : «στο όνομα του πολυεύσπλαχνου Αλλάχ»… και αναφέρει παρακάτω ότι οι αθλητές κι άλλοι επιφανείς «στη Γερμανία κι άλλες χώρες σταυροφόρων» περιλαμβάνονται στη «λίστα θανάτου του Ισλαμικού Κράτους».

Πηγές της αστυνομικής έρευνας δήλωσαν στην εφημερίδα του Μονάχου ότι η επιστολή είναι πιθανόν να είναι απόπειρα αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση να παραπλανήσουν τις αρχές.

Ταυτόχρονα οι αρχές ελέγχουν την αυθεντικότητα μιας δεύτερης επιστολής ανάληψης ευθύνης, που προέρχεται πιθανότατα από τον αντιφασιστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων αργά το βράδυ κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο επιστολή που υποστηρίζει ότι το λεωφορείο δέχθηκε επίθεση ως «σύμβολο της πολιτικής της BVB», που δεν κάνει αρκετά κατά των ρατσιστών, των νεοναζί και των ακροδεξιών λαϊκιστών.

Σενάριο – και – για πυροβολισμούς

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild η σωστή στιγμή που ενεργοποιήθηκαν οι τρεις βόμβες εναντίον οχήματος που βρισκόταν εν κινήσει παραπέμπει σε ανθρώπους αδίστακτους με εμπειρία στην κατασκευή, συνδεσμολογία και ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού και καλή γνώση του χώρου και της διαδρομής που θα ακολουθούσε το πούλμαν.

Πάντως οι εκρήξεις, που ήταν ιδιαίτερα ισχυρές, φανερώνουν πρόθεση και αποφασιστικότητα των δραστών να τραυματίσουν, ακόμη και να σκοτώσουν τους παίκτες. Η αστυνομία αλλά και αυτόπτες μάρτυρες δεν επιβεβαιώνουν προς το παρόν την εκδοχή ότι εκτός από τις τρεις εκρηκτικές ύλες οι δράστες χρησιμοποίησαν και όπλο.

Δύο τρύπες που οδηγούν σε αυτήν τη υπόθεση εντοπίστηκαν στο πούλμαν, η μία στην πίσω πόρτα και η άλλη στο παράθυρο, κοντά στη θέση του βαριά τραυματισμένου αμυντικού Μαρκ Μπάρτρα.

Το βαν με τις ξένες πινακίδες και το σενάριο για θεαματικό χτύπημα

Πληροφορίες λένε ότι οι βομβιστές είχαν ως στόχο το πούλμαν της Ντόρτμουντ για να κάνουν ένα θεαματικό χτύπημα που θα προκαλούσε παγκόσμιο σοκ και δέος, αφού θα γινόταν λίγες ώρες πριν από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι παγκόσμιου ενδιαφέροντος για το Champions League

Απόλυτα ξεκάθαρη αναφορικά με τα πρώτα στοιχεία της έκρηξης δίπλα στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ παρουσιάστηκε η Αστυνομία της πόλης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προκειμένου να ενημερώσει για τα πρώτα στοιχεία του συμβάντος.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Αστυνομίας, Γκρεγκόρ Λάνγκε, έκανε λόγο για τρεις εκρήξεις κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή της Ντόρτμουντ και τα πρώτα συμπεράσματα δεν αφήνουν περιθώριο για άλλη εξήγηση, πέραν της στοχευμένης επίθεσης προς τους Βεστφαλούς. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι από εκείνη τη στιγμή οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ δεν είναι σε θέση να αποκλείσει τίποτα, ως προς τα κίνητρα της επίθεσης.

«Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί ερευνούν τα πάντα. Έχουμε, επίσης, στο σημείο σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών και σαρώνουμε τη σκηνή και από ψηλά. Σε αυτό το στάδιο δεν είναι σαφές ποιοι είναι οι λόγοι της επίθεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και παράλληλα επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που όμως δεν εξερράγη.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και η Εισαγγελέας, Σάντρα Λίκε, που αποκάλυψε την ύπαρξη μιας επιστολής στο χώρο της έκρηξης: «Οι έρευνες οδηγούν στις υποψίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έχει βρεθεί στο χώρο μία επιστολή, της οποίας η αυθεντικότητα είναι υπό εξέταση.

Τέλος, πληροφορίες που μεταφέρει η «Bild», αμέσως μετά την επίθεση ένα βαν με ξένες πινακίδες έφυγε από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα και η Αστυνομία το αναζητά από τις κάμερες.

Τα τριπλά τζάμια έσωσαν τους παίκτες

Τυχεροί στην ατυχία του ήταν οι παίκτες της Ντόρτμουντ από τις χθεσινές εκρήξεις.

Συγκεκριμένα, το υπερσύγχρονο λεωφορείο της Ντόρτμουντ είναι εξοπλισμένο με τριπλά τζάμια, τα οποία ναι μεν έσπασαν τα περισσότερα εξ αυτών σε κομμάτια, αλλά πρώτον γλίτωσαν τους επιβαίνοντες από τα χειρότερα και παράλληλα δεν τραυμάτισαν κανέναν σοβαρά, πλην του Μαρκ Μπάρτρα που έχει έναν τραυματισμό στο χέρι.

Ο Μπάρτρα ήταν ο μεγάλος άτυχος της έκρηξης αφού τραυματίστηκε από τα θραύσματα. Ο Ισπανός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με σκίσιμο στο μπράτσο και στον καρπό, με τους γιατρούς να κρίνουν απαραίτητο πως πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments