Αυτοδιοίκηση

Εγκρίθηκαν δύο σημαντικά έργα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών

Εγκρίθηκαν δύο σημαντικά έργα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών
Πράσινο φως από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν εισηγήσεως της αντιπεριφερειάρχη Ερμίνας Κυπριανίδου, ενέκρινε δύο σημαντικά έργα για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος καθώς και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ.

Το πρώτο αφορά στην κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στη 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων. Οι εργασίες, όπως υπενθύμισε η κ Κυπριανίδου αποτελούν συνέχεια παρόμοιων παρεμβάσεων που ενέκρινε παλαιότερα το ΠΕΣΥ για το δίκτυο ακαθάρτων και τις συνδέσεις των ακινήτων στη 2η, 3η 6η 1η και 7η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο χρηματοδοτείται με 972.851 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής για το κυρίως έργο (κεντρικοί αγωγοί) και με 266.173 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί από το Δήμο Αθηναίων και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αθηναίων. Το δεύτερο έργο αφορά στην ανάπλαση δύο παιδικών χαρών στο δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος συνολικού προϋπολογισμού 202.000 ευρώ.

Η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι σκοπός του έργου είναι η διαμόρφωση δυο υφιστάμενων παιδικών χαρών έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ασφάλειας και υγείας των παιδιών που τις επισκέπτονται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments