Δίκη Siemens: Εξέταση μαρτύρων στις 28 Απριλίου | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Απριλίου 2017, 16:36

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη της Siemens στις 28 Απριλίου.

Έτσι λοιπόν, εκτός απροόπτου, στην επόμενη συνεδρίαση για τις μίζες των μαύρων ταμείων της Siemens, θα ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για την υπόθεση.

Σήμερα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενστάσεων και για το τελευταίο αίτημα που υπεβλήθηκε από την υπεράσπιση και αφορούσε στην μετάφραση εγγράφων της δικογραφίας στη γερμανική γλώσσα.

Το αίτημα υπέβαλε ο συνήγορος του πρώην στελέχους της Siemens, Μίκαελ Κουτσερόιτερ, Ηλίας Αναγνωστόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να λάβει πλήρη γνώση της κατηγορίας εάν δεν μεταφραστούν επίμαχα έγγραφα.

Το δικαστήριο, όμως, απέρριψε το αίτημα κρίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει πλήρη γνώση μέσω των συνηγόρων τους, καθώς και ότι και οι ίδιοι είναι δυνατόν να παρίστανται στη δίκη αυτοπροσώπως και με διερμηνέα. Επιπλέον, οι δικαστές απέρριψαν και τις ενστάσεις ακυρότητας του κατηγορητηρίου που είχαν υποβληθεί ενώ επιφυλάχθηκε ως προς την ένσταση για παραγραφή επιμέρους αδικημάτων, λόγω μη εφαρμογής του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

TAGS: