Τεχνολογία

Τέλος εποχής για τα Windows Vista

Τέλος εποχής για τα Windows Vista
Μετά από μια δεκαετία, μπαίνει και επίσημα τέλος στην υποστήριξη των Windows Vista.

Η ανακοίνωση έγινε από την ίδια τη Microsoft και από τις 11 Απριλίου, όσοι έχουν Windows Vista δεν θα παίρνουν πια security updates, non-security hotfixes, επιλογές υποστήριξης ή οποιαδήποτε άλλα τεχνικά updates από τη Microsoft.

Μέσα από το επίσημο post της η Microsoft αναφέρει ότι προσέφερε υποστήριξη για τα Windows Vista τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά “ήρθε η ώρα για μας, μαζί με τους συνεργάτες μας στο κομμάτι του hardware και του software, να επενδύσουμε σε πιο πρόσφατες τεχνολογίες”.

H Microsoft συνιστά σε όσους χρησιμοποιούν ακόμη Vista να πάνε σε Windows 10.

Όπως ενημερώνει επίσημα η εταιρεία,

“Μετά την 11 Απριλίου 2017, οι χρήστες του Windows Vista δεν θα λαμβάνουν πλέον αναβαθμίσεις ασφαλείας, δωρεάν ή επί πληρωμή υποστήριξη για τεχνικά θέματα κλπ. από τη Microsoft. Η Microsoft παρείχε πλήρη υποστήριξη για το Windows Vista για μια περίοδο 10 ετών, αλλά έφτασε ο καιρός να επενδύσουμε τον χρόνο μας σε πιο πρόσφατες τεχνολογίες με τη σύμφωνη γνώμη των συνεργατών μας.

Στην περίπτωση που συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Windows Vista, ο υπολογιστής σας θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά αλλά με τον καιρό θα γίνεται ακόμη πιο ευάλωτος σε κενά ασφαλείας, ιούς και επιθέσεις. Ο Internet Explorer 9 δεν υποστηρίζεται πλέον, επομένως, αν σερφάρετε στο Internet από υπολογιστή με Windows Vista το πιθανότερο είναι ότι είστε εκτεθειμένοι σε online επιθέσεις. Παράλληλα, σταδιακά θα πάψει η υποστήριξη πολλών εφαρμογών και υπηρεσιών που αναπτύσσονται για πιο πρόσφατες εκδόσεις Windows, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν σε Windows Vista.”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments