Διεθνή

Αφγανιστάν: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο υπουργείο Άμυνας

Αφγανιστάν: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο υπουργείο Άμυνας
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από το σημερινό χτύπημα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα κοντά στο υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν, στην Καμπούλ, και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι τουλάχιστον ένας πολίτης και δύο μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας. Στόχος της επίθεσης φαίνεται ότι ήταν ένα αστυνομικό φυλάκιο κοντά στο υπουργείο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, που είναι γνωστό με την ονομασία “Επαρχία Χορασάν”, φέρεται ότι έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον σιιτικών στόχων το τελευταίο διάστημα. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουν, οι τζιχαντιστές έχουν τις βάσεις τους κυρίως στις επαρχίας Νανγκαρχάρ και Κουνάρ. Οι εκτιμήσεις για τη δύναμη του ΙΚ στο Αφγανιστάν ποικίλουν. Η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι το κίνημα έχει μόνο 700 μαχητές στη χώρα αυτή, αλλά Αφγανοί αξιωματούχοι ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στους 1.500.

Οι Ταλιμπάν, που προσπαθούν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση, αντιτίθενται σθεναρά στο Ισλαμικό Κράτος και οι δύο οργανώσεις έχουν συγκρουστεί μεταξύ τους στην προσπάθειά τους να επεκτείνουν τα εδάφη τα οποία ελέγχουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments