Είδος γαρίδας βαφτίστηκε Pink Floyd προς τιμήν του συγκροτήματος | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Απριλίου 2017, 13:29

Μία γαρίδα που διαθέτει μία χοντρή ροζ δαγκάνα και παράγει έναν εκκωφαντικό θόρυβο για να πλησιάζει τα θύματά της, «βαφτίστηκε» Pink Floyd από έναν ερασιτέχνη ερευνητή, λάτρη του βρετανικού ροκ συγκροτήματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Πρόκειται για την γαρίδα που επιστημονικά ονομάζεται «Synalpheus pinkfloydi» και η οποία χρησιμοποιεί την εντυπωσιακή δαγκάνα της για να ζαλίσει με αυτή τα θύματά του.

Φτιάχνει έτσι μια φυσαλίδα που όταν σκάει παράγει έναν εκκωφαντικό θόρυβο, εξήγησε το πανεπιστήμιο στον ιστότοπό του. Ο ήχος αυτός προκαλεί κώφωση στη λεία της γαρίδας. Είναι μάλιστα τόσο ισχυρός που μπορεί ακόμη και να σκοτώσει ένα μικρό ψάρι.

Η γαρίδα, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στις ακτές του Ειρηνικού στον Παναμά, παρουσιάστηκε σε μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το μουσείο.

«Ακούω Pink Floyd από τότε που ήμουν 14 ετών», εξήγησε ο Σάμι ντε Γκρέιβ, που συμμετείχε στη σύνταξη της μελέτης για το νέο είδος. «Η περιγραφή αυτού του νέου είδους γαρίδας της οικογένειας των αλφεοειδών ήταν μια ονειρεμένη ευκαιρία να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα», πρόσθεσε.

Είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα «τιμάται» με αυτόν τον τρόπο, τόνισε το πανεπιστήμιο, χωρίς να διευκρίνισει πάντως αν τα μέλη των Pink Floyd αισθάνονται περηφάνια για τα βαφτίσια…

TAGS: