Διεθνή

Σόιμπλε προς Σουλτς: «Καλώς ήρθες στο κλαμπ»

Σόιμπλε προς Σουλτς: «Καλώς ήρθες στο κλαμπ»
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «έσφαξε με το γάντι» τον υποψήφιο Καγκελάριο με αφορμή την Ελλάδα.

Η Ελλάδα και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει φαίνεται πως μονοπωλούν τις προκελογικές συζητήσεις στη Γερμανία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι του Der Spiegel και χρησιμοποιώντας ως επίκεντρο τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας, αναφερόμενος στον Μάρτιν Σουλτς χρησιμοποίησε μια φράση και τον «έσφαξε με το γάντι».

«Μάρτιν Σουλτς, καλώς ήρθες στο κλαμπ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, υποψήφιος στις γερμανικές εκλογές με το CDU και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πρέπει πράγματι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Το είπα στο κόμμα μου. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, στο τέλος θα ψηφίσει CDU».

Είχε προηγηθεί δήλωση του υποψηφίου για την καγκελαρία με το SPD, σύμφωνα με την οποία η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα εξαρτηθούν από τον βαθμό στον οποίο θα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις.

Ενδεικτική της κλιμάκωσης η οποία καταγράφεται στην εσωτερική πολιτική της Γερμανίας, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, είναι και το σποτ του CDU στα social media, με σύνθημα «Οι πτωχευμένοι Έλληνες θα επέλεγαν Σουλτς». Στο αντίστοιχο βίντεο εμφανίζεται και δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, με την οποία ο ίδιος εξέφραζε την εκτίμηση πως ο υποψήφιος του SPD, ως καγκελάριος, θα ήταν πιο επιεικής με την Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments