Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Επιδιώκουμε να υπάρξει «ταβάνι» στο ποσοστό μείωσης των συντάξεων

Υπ. Εργασίας: Επιδιώκουμε να υπάρξει «ταβάνι» στο ποσοστό μείωσης των συντάξεων
Στο πακέτο των αντίμετρων που θα εφαρμοστεί το 2019.

Κυβερνητικό στόχο αποτελεί να υπάρξει ένα «ταβάνι προστασίας» -ένα ανώτατο όριο μείωσης- ώστε να μην υποστούν οι συνταξιούχοι πολύ μεγάλες περικοπές, καθώς και να μην υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, που μίλησαν και για το πακέτο των αντίμετρων που θα εφαρμοστεί το 2019, υπό τον όρο ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. 

Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν αναλυτικά σε τεχνικό επίπεδο όταν επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα, πρόσθεσαν οι ίδιοι.

Βάσει του σχεδιασμού, σύμφωνα με τις πηγές από το υπουργείο Εργασίας, η συνταξιοδοτική δαπάνη θα περικοπεί 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ εντός του 2019. Μειώσεις στις προσωπικές διαφορές ή κατάργησή τους θα υποστούν 900.000 συνταξιούχοι.

Στόχος του υπουργείου, όπως τονίζουν, είναι να υπάρξει ένα ταβάνι προστασίας -ένα ανώτατο όριο μείωσης ως ποσοστό στη συνολική σύνταξη – προκειμένου να μην γίνουν πολύ μεγάλες περικοπές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, η μέση κύρια σύνταξη του ΙΚΑ, που ανέρχεται στα 720 ευρώ, δεν θα θιγεί.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, οι πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας θέλουν το κεντρικό σενάριο που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας να μην αφορά στις προσωπικές διαφορές των επικουρικών συντάξεων, οι οποίες επιδιώκεται να μην εμπλακούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments