Ιστορική στιγμή! Ο Μπερλουσκόνι πούλησε τη Μίλαν στους Κινέζους | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Απριλίου 2017, 13:19

Μετά από 31 χρόνια οι «ροσονέρι» γυρίζουν σελίδα… Οι νέοι ιδιοκτήτες κατέχουν πια το 99,93% των μετοχών του συλλόγου, το οποίο απέκτησαν έναντι 740 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές κράτησαν περίπου ένα χρόνοα και είχαν αίσιο τέλος. Η επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε την αλλαγή σελίδας στον ιταλικό σύλλογο, που περνά πια σε κονσόρτιουμ Κινέζων με επικεφαλής τον Γιονγκόνσκ Λι.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από την εταιρεία Finivest, η οποία είχε αναλάβει να ολοκληρώσει το deal.

Στο συμφωνηθέν ποσό, υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο άνοιγμα χρεών, τα οποία αναλαμβάνουν να καλύψουν οι Κινέζοι.

Σημειώνεται, επίσης, ότι δόθηκαν και 220 – 250 εκατομμύρια ευρώ ως αμοιβές σε διαμεσολαβητές, κάτι που σημαίνει ότι τελικά η πώληση αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αγόρασε τη Μίλαν το 1986 και υπό τη δική του διοίκηση, η ομάδα κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα και πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους.

«Θέλω να ευχαριστώ τον κ. Μπερλουσκόνι για την εμπιστοσύνη αλλά και όλους τους οπαδούς της Μίλαν για την υπομονή που έδειξαν μέχρι σήμερα. Μόλις τώρα ολοκληρώσαμε το πιο βασικό σημείο για την αναγέννηση του συλλόγου, με την πιο ένδοξη ιστορία! Υπόσχομαι πως βήμα-βήμα θα επαναφέρουμε την θρυλική Μίλαν στην κορυφή» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Γιονγκόνκ Λι.

πηγή:  sdna.gr