Ελλάδα

Αυτόφωρη διαδικασία σε όσους βασανίζουν, κακοποιούν και ακρωτηριάζουν ζώα

Αυτόφωρη διαδικασία σε όσους βασανίζουν, κακοποιούν και ακρωτηριάζουν ζώα
Υπογραμμίζεται στη νέα εισαγγελική παραγγελία ότι δεν πρέπει να διαφεύγουν την ποινική δίωξη και την τιμωρία τα παραβατικά άτομα και ειδικά εκείνα των οποίων οι πράξεις τους εμφανίζονται με επαναλαμβανόμενη ένταση. Αμέσως στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Με την εισαγγελική εγκύκλιο ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι προβαίνουν σε βασανισμούς, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων. Επίσης η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει ποια όργανα της πολιτείας είναι αρμόδια για να επιλαμβάνονται παρόμοιων περιστατικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε την αυστηρή τήρηση δύο παλαιότερων εγκυκλίων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (2013 και 2014) για την προστασία των ζώων.

Ο κ. Πλίωτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίηση τους για κερδοσκοπία, κ.λπ.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται στη νέα εισαγγελική παραγγελία ότι δεν πρέπει να διαφεύγουν την ποινική δίωξη και την τιμωρία τα παραβατικά άτομα και ειδικά εκείνα των οποίων οι πράξεις τους εμφανίζονται με επαναλαμβανόμενη ένταση. Αμέσως στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο κ. Πλίωτας με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταγγελίες για κακοποίηση κ.λπ. ζώων, ζητεί από τους συναδέλφους του εισαγγελείς Εφετών να ασκήσουν την επιβαλλόμενη εποπτεία στη περιφέρεια ελέγχου τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments