Διεθνή

Βρέθηκαν τρεις επιστολές για το χτύπημα στη Ντόρτμουντ

Βρέθηκαν τρεις επιστολές για το χτύπημα στη Ντόρτμουντ
Ο ύποπτος που έχει συλληφθεί και τι εξετάζουν οι γερμανικές αρχές.

Θολό είναι το τοπίο γύρω από την βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της αποστολής της Ντόρτμουντ, με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα να θεωρεί πως υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στην υπόθεση.

Βασικοί ύποπτοι θεωρούνται ένας 25χρονος Ιρακινός και ένας 28χρονος λιβανέζικης καταγωγής Γερμανός υπήκοος, με τη σχέση τους να παραμένει προς το παρόν άγνωστη.

Ο Ιρακινός Αμπντουλ Μπασέτ αλ Ο. βρίσκεται προσωρινά υπό κράτηση με την υποψία πως σχετίζεται με το ISIS. Επειδή τα αποδεικτικά στοιχεία είναι πολύ ισχνά εξετάζεται πως μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψή τους.

Ο άνδρας βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των αρχών, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, υποψιάζονταν ότι είχε στο διαμέρισμά του εκρηκτικά. Σε υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία άγνωστος φέρεται να του είχε πει “τα εκρηκτικά είναι έτοιμα”. Αλλά στο σπίτι του δεν βρέθηκε τίποτε, ούτε οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν κάτι.

Σχετικά με τον 28χρονο, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του από μια ομπρέλα που είχε το έμβλημα του ξενοδοχείου όπου κατέλυσε η αποστολή της γερμανικής ομάδας. Κατά την έφοδο στο σπίτι του, οι αρχές τον βρήκαν να κοιμάται αγκαλιά με το παιδί του. Ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Πέτερ Νόιμαν, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας του King‘s College του Λονδίνου είπε: “Βρέθηκαν τρεις επιστολές ανάληψης ευθύνης με ταυτόσημο περιεχόμενο στον τόπο του εγκλήματος. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε ισλαμιστικές επιθέσεις».

Μια άλλη επιστολή που αναρτήθηκε σε ακροαριστερό ιστότοπο στο Διαδίκτυο θεωρείται άνευ σημασίας. «Θυμίζει έντονα την επιστολή ανάληψης ευθύνης που αναρτήθηκε στην ίδια πλατφόρμα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις μπροστά από ένα τέμενος και το Συνεδριακό Κέντρο της Δρέσδης τον Δεκέμβριο του 2016. Είχε αποδειχθεί τότε ότι ήταν ψεύτικη, ενώ τα ίχνη οδήγησαν στον ακροδεξιό χώρο”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments