Μεξικό: Νεκρός άντρας στην οροφή νοσοκομείου – Τον πέταξαν από αεροπλάνο | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Απριλίου 2017, 08:25

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε στην οροφή ενός κέντρου υγείας στην πόλη Ελντοράντο, στην Σιναλόα, στις 07.30 τοπική ώρα, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το κέντρο υγείας, ανέφεραν ότι είδαν ένα αεροπλάνο να πετά σε χαμηλό ύψος πάνω από το κτήριο, από το οποίο πέταξαν κάποιον έξω, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

O υφυπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας Σιναλόα, ο Χεσούς Μαρτίν Ρόμπλες, δήλωσε ότι το πτώμα που βρέθηκε στην οροφή του νοσοκομείου φέρει τραύματα που μοιάζουν να οφείλονται σε πτώση με μεγάλη δύναμη. Δεν επιβεβαίωσε, πάντως, ότι πετάχτηκε από αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας της Πολιτείας, στην ίδια πόλη, περίπου 60 χλμ. νότια της Κουλιακάν, της πολιτειακής πρωτεύουσας, ανακαλύφθηκαν άλλα δύο πτώματα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι και αυτά πετάχτηκαν από το ίδιο αεροπλάνο.

Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας επισήμανε πως δεν γνωρίζει εάν το θύμα ζούσε όταν πετάχτηκε από το αεροσκάφος. Εισαγγελείς μετέβησαν στον τόπο όπου βρέθηκε το πτώμα, πρόσθεσε.


«Πρόκειται για μια αγροτική περιοχή και πετάνε συχνά αεροσκάφη τα οποία κάνουν ψεκασμούς» ανέφερε.


Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, άγνωστοι, που οι Αρχές πιστεύουν ότι είναι μέλη συμμορίας, μάζεψαν τα άλλα δύο πτώματα.


Στην πολιτεία Σιναλόα δρα το ομώνυμο καρτέλ του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος διοικούσε τη συμμορία έως τη σύλληψή του, το 2016. Ο Γκουσμάν εκδόθηκε στις ΗΠΑ νωρίτερα εφέτος.


Μετά τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών η πολιτεία δοκιμάζεται, καθώς έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα σε συμμορίες που προφανώς προσπαθούν να επεκτείνουν τα εδάφη τους.