«Γκάζια» Τσίπρα στο υπουργικό για την ανάπτυξη | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Απριλίου 2017, 09:27 13 Απριλίου 2017, 9:27

Σύνθημα ανάπτυξης έδωσε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θέτοντας χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης, δίνοντας το σύνθημα για: «ανάπτυξη-ανάπτυξη-ανάπτυξη».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΔΝΤ και τις αρχικές του απαιτήσεις σε δημοσιονομικά και εργασιακά για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, τονίζοντας πως “το ΔΝΤ δεν κατάφερε να ικανοποιήσει ολοκληρωτικά κανέναν από τους στόχους του”. Πυρά, όμως, εξαπέλυσε και προς τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της, με τις κυβερνητικές πηγές να υποστηρίζουν πως τόνισε πως αυτή βρίσκεται “δύσκολη θέση”.

Και τόνισε προς τους υπουργούς ότι εμείς έχουμε την πίεση από την κοινωνία λόγω λιτότητας, αλλά πολιτικά έχουμε το μομέντουμ, το οποίο, σημείωσε, πρέπει να αξιοποιηθεί για να υπάρξει αναπτυξιακή εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας. Σημείωσε ότι “αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιτυχία και σε νέα εκλογική νίκη” και πως “γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια μεγάλη πολιτική αντεπίθεση. Αντεπίθεση, όμως, ουσίας και όχι επικοινωνιακή, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε έξοδο από την επιτροπεία και τα μνημόνια”.

Ο πρωθυπουργός έθεσε τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα για το κυβερνητικό έργο για το επόμενο διάστημα.

TAGS: